Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Δύο στους τρεις κύπριους υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη



Η φωτιά που έχει ανάψει στην Κύπρο δε λέει να κοπάσει. Η Άνγκελα Μέρκελ δέχτηκε για πρώτη φορά ένα ηχηρό χαστούκι απέναντι στις πολιτικές που έχει επιβάλει στις χώρες του Νότου. Δεν είναι όμως και το μοναδικό. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 19 και 20 Μαρτίου στην Κύπρο για λογαριασμό του καναλιού Sigma κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο στους τρεις κύπριους τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη. Παράλληλα η συντριπτική πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών αρνείται ένα κούρεμα στις καταθέσεις.


Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας το 91% των κυπρίων αρνείται ένα κούρεμα στις καταθέσεις, ενώ το 67,3% τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Αναστασιάδη καθώς η πλειοψηφία των κυπρίων πολιτών επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο και όχι στην Ευρώπη. Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των κυπρίων πολιτών καθώς το 61,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται πλέον.
Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε όμως και η δημοτικότητα του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλη Σαρρή, καθώς το 56,8% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση «Εμπιστεύεστε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή να χειριστεί την οικονομία από δω και πέρα;».
Για το θέμα των χειρισμών του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Eurogroup το 63.3% θεωρεί ότι ήταν κακοί ενώ το 26.8% θεωρεί ότι ήταν από καλοί έως πολύ καλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου