Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


1Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας:
Μάκης Αδαμόπουλος


Δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τέλεσε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια, εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ελλάδα, αλλά και εκπροσώπων άλλων δογμάτων και Εκκλησιών, μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, πολιτευτών, διπλωματών, αρχηγών των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
"Για να φτάσουμε στην ημέρα της επανάστασης και να αποκτήσουμε την ελευθερία μας περάσαμε πολλές κρίσεις και πολλές δυσκολίες" δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε "βρισκόμαστε και σήμερα σε μια δύσκολη κατάσταση, καλούμαστε να κάνουμε υπομονή, να είμαστε ενωμένοι.
Οι πατέρες μας, οι πρόγονοί μας, πίστευαν πως αυτή η μέρα έχει δύο όψεις, τον αγώνα για την ελευθερία από τους ξένους ζυγούς, την ελευθερία του σώματος, αλλά και την ελευθερία του πνεύματος. Πρόκειται δηλαδή για έναν αγώνα διπλό, εάν αυτό δεν το καταλάβουμε και δεν αγωνιστούμε και προς τις δύο αυτές πλευρές, άδικα ματαιοπονούμε".
1
1
1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου