Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ: ΔΕ ΦΑΝΗΚΑΜΕ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΄21

  
1Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23/3, στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με κεντρικό θέμα «Τραγουδώντας τον Ύμνον εις την Ελευθερίαν», τα μέλη της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας, της Μεικτής Χορωδίας Ενηλίκων και Γονέων, καθώς και της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με Θρακιώτες φίλους του Νομού Μαγνησίας, τραγούδησαν τραγούδια της λευτεριάς, συνοδευόμενα από  κείμενα  αφιερωμένα στο χρυσό έπος του 1821 και παραδοσιακούς χορούς. Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, επαίνεσε όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση με επικεφαλής την μαέστρο κ. Μαριάννα Σαμαρτζή.

Σημείωσε δε, ότι «…δυστυχώς σήμερα δε φανήκαμε αντάξιοι του οράματος των αγωνιστών της Επαναστάσεως του ΄21. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια καμπή της ιστορίας μας. Ή θα ξανά ανοίξουμε έναν δρόμο όπως τότε, ή θα οπισθοχωρήσουμε παραδεχόμενοι μια κατάσταση που δεν αρμόζει στο όραμα του ΄21, υπόδουλοι της κατανάλωσης, των συμφερόντων, του πλουτισμού, που αποτελούν καταλυτικές καταστάσεις για το μέλλον της πατρίδος μας.»

1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου