Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Επίτιμος διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ ο Χρήστος Γιανναράς


Επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε τη Δευτέρα σε επίσημη τελετή ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Χρήστος Γιανναράς.
Το πρόγραμμα της τελετής περιελάμβανε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο, παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή Απόστολο Β. Νικολαΐδη, αναγόρευση του τιμωμένου και περιένδυσή του με την τήβεννο της Θεολογικής Σχολής, καθώς και ομιλία του τιμώμενου Ομότιμου Kαθηγητή με τίτλο: «Η αλήθεια ως ορθότητα και η αλήθεια ως μετοχή».
Ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, κατά την προσφώνησή του, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην προσφορά του Χ. Γιανναρά στην Ανώτατη Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια, ακαδημαϊκό ήθος προσφέροντας σημαντικό έργο, τονίζοντας ότι πολλά από τα βιβλία του αποτέλεσαν τομή και σημεία αναφοράς στο αντικείμενό τους. «Τιμούμε σήμερα», ανέφερε, «έναν από τους σημαντικότερους σήμερα Έλληνες Φιλοσόφους και Θεολόγους που ο λόγος τους τυγχάνει ευρύτερης προσοχής, μελέτης και αποδοχής».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου