Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Η ευθύνη για τα θύματα τον οδήγησε στην αυτοκτονία



Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν ως εξής: ο 58χρονος Γκουίντο Κόντι, πρώην επικεφαλής του σώματος της Δασοφυλακής στην περιοχή της Πεσκάρα, βγήκε από το σπίτι του στις εννέα το πρωί της Παρασκευής και με το Smart του πήγε σε ένα κατάστημα χαρτικών, αγόρασε τρεις κόλλες χαρτί και τρεις φακέλους, στη συνέχεια έγραψε τρεις επιστολές κι έπειτα πήγε σε ένα μέρος που αγαπούσε πολύ. Αυτό ήταν το όρος Μαρόνε. Κι όπως γράφει η Corriere della Sera, εκεί έθεσε τέλος στο ζωή του με μια σφαίρα στον δεξί του κρόταφο.
Τι τον οδήγησε σε αυτή την πράξη; Το εξηγεί ο ίδιος στις επιστολές του: «Από την τραγωδία στο Ριγκοπιάνο και μετά, η ζωή μου έχει αλλάξει. Οι νεκροί βαραίνουν τη συνείδησή μου επειδή πολλά από τα έγγραφα της υπηρεσίας φέρνουν και τη δική μου υπογραφή. Με το ξενοδοχείο δεν είχα καμία σχέση. Αλλά για την κατασκευή του κέντρου ευεξίας είχα υπογράψει κι εγώ. Εκεί θύματα δεν υπήρχαν. Ένα ερώτημα όμως δεν έχει πάψει να με βασανίζει: δεν θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα;».

 
            conti-0072-kXaH-U43400169141595FhD-593x443@Corriere-Web-Sezioni
O Γκουίντο Κόντι. Δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης και έδωσε τέλος στη ζωή του…
Τι είχε συμβεί στο Ριγκοπιάνο; Στις 18 του περασμένου Ιανουαρίου μια χιονοστιβάδα πλάκωσε το ξενοδοχείο προκαλώντας τον θάνατο 29 ανθρώπων. Αυτήν την ενοχή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ο Γκουίντο Κόντι. Και όλες οι διαφορές με κάποιους που δεν αναλαμβάνουν την παραμικρή ευθύνη για τα θύματα της πλημμύρας στην Μάνδρα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου συμπτωματικές.
Φωτό: Σωστικά συνεργεία μάταια έψαχναν επιζώντες στο Ριγκοπιάνο. Πηγή: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου