Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Όλα τριγύρω αλλάζουνε…




Ένα γνωστό αγαπημένο τραγούδι του αείμνηστου Νίκου Παπάζογλου αναφέρει στον στίχο του ότι « όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Ο στιχουργός προφανώς αναφέρει πως ίδια μένουν τα πράγματα μέσα μας, στις συνήθειες μας στα χούγια μας και στον χαρακτήρα μας. Γιατί όλα τα άλλα αλλάζουνε. Κοιτάζοντας αυτή την φωτογραφία που δεν απεικονίζει παρά ελάχιστα από την συνοικία μας, του Αγίου Βασιλείου, θα αντικρύσει πολλές αλλαγές με το σήμερα. Τα αστικά λεωφορεία δεν είναι τα ίδια, στη θέση της μονοκατοικίας με τις πράσινες τέντες χάσκει ο επιβλητικός όγκος μιας πολυκατοικίας σήμερα, το κουβούκλιο των οδηγών και του εισπράκτορα δεν υπάρχει και τα μαγαζιά έχουν αλλάξει χρήση ή έχουν κλείσει.



Στην φωτογραφία ο αγαπημένος φίλος, γνωστός και αξιόλογος δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος, τερματίζει ύστερα από έναν αγώνα δρόμου που έχει διοργανώσει η ενορία. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, η αγαπημένη μας κ. Γιωργία χειροκροτεί τους αθλητές με ενθουσιασμό. Η κ. Γεωργία με το γνωστό, μικρό, ψιλικατζίδικο και την μεγάλη καρδία που πάντα εκεί στο πόστο της ανεκτική και ετοιμόλογη να περιμένει τον κάθε πελάτη. Ένα ψιλικατζίδικο που τώρα είναι κλειστό γεμάτο αναμνήσεις.

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τελικά μένουν ίδια μέσα μας. Για μερικά ευτυχώς. Γιατί υπάρχουν για να μας θυμίζουν τις ρίζες μας, τους φίλους μας, την νιότη μας…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου