Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ο Άγιος Βασίλειος Πειραιώς.




Οι γιορτές Νεολαίας της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς είχαν μεγάλη τοπική σημασία για την πόλη του Πειραιά και χρόνο με το χρόνο  ξέφευγαν από τα τοπικά όρια. Πλήθος κόσμου από όλες τις συνοικίες της πόλης μαζεύονταν στην πλατεία του Ναού για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της γιορτής και να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και στη χαρά των νέων παιδιών της ενορίας.




Όταν έβρισκε χρόνο από το βαρύ του πρόγραμμα τις γιορτές νεολαίας του Αγίου Βασιλείου τιμούσε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης τότε Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Μακαριστός Χριστόδουλος. Ο Μακαριστός Χριστόδουλος αγαπούσε τους νέους και δεν έχανε ευκαιρία να παρακολουθεί τις δράσεις τους μέσα στην Εκκλησία και ο πνευματικός του δεσμός με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο τον έφερνε και στις γιορτές νεολαίας του Αγίου Βασιλείου που αποτελούσε ενορία πρότυπο  για τις δράσεις στην Μητροπολιτική του Περιφέρεια.


Πάντα χαμογελαστός και μειλίχιος, καλόκαρδος και καταδεχτικός, συνομιλούσε με όλους και άκουγε τις παρακλήσεις και τα αιτήματα των πιστών με το πηγαίο του καλόκαρδο χαμόγελο να φωτίζει τις σκοτεινιασμένες σκέψεις και να δίνει ελπίδες. Μετά το τέλος της γιορτής ο Μακαριστός Χριστόδουλος συζητούσε με τους Ιερείς του Ναού και τα στελέχη του νεανικού έργου στο πνευματικό μας κέντρο.


Ο Μακαριστός Χριστόδουλος αγάπησε το Πειραιά, την ενορία του Αγίου Βασιλείου που τον έδεναν δεσμοί πνευματικοί μα κυρίως αγάπησε την Εκκλησία και τους αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ακόμα στα αυτιά μας ηχούν οι  λέξεις από το τελευταίο συγκλονιστικό του μήνυμα: «ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.»



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου