Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

100.000 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο εξαιτίας της πίστης τους

Πέρα από την εκατόμβη των νεκρών, χιλιάδες είναι οι εκτοπισμοί, οι βιασμοί, οι απαγωγές και οι καταστροφές τόπων λατρείας
Κάθε χρόνο 100.000 Χριστιανοί πληρώνουν με τη ζωή τους την πίστη τους στο Χριστό, ενώ χιλιάδες άλλοι εκτοπίζονται, βιάζονται, διώκονται και βασανίζονται.

Τον 21ο αιώνα η ανεξιθρησκία είναι έννοια που ειδικά για τους Χριστιανούς αποδεικνύεται ανεφάρμοστη, ειδικά σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ισλαμιστών.
Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία κατήγγειλε αξιωματούχος του Βατικανού, ο οποίος είναι μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στα Ηνωμένα Έθνη.
«Αξιόπιστες έρευνες κατέληξαν στο συγκλονιστικό συμπέρασμα ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο για λόγους που έχουν κάποια σχέση με την πίστη τους», ανέφερε ο Μονσινιόρος Σιλβάνο Μαρία Τομάζι κατά την 23η σύνοδο του διαδραστικού διαλόγου μεταξύ του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Ύπατης Αρμοστείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτόν τον αριθμό των νεκρών προστίθενται και άλλα δεινά: χριστιανοί που εκτοπίστηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να ανεχθούν την καταστροφή των τόπων λατρείας τους, βιασμοί και απαγωγές των ηγετών τους, όπως στη Συρία όπου δύο ορθόδοξοι επίσκοποι απήχθησαν κοντά στο Χαλέπι.

Η Μέση Ανατολή, η Αφρική και η Ασία είναι οι περιοχές όπου έλαβαν χώρα οι περισσότερες παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας. Είναι «ο καρπός του σεχταρισμού, της μισαλλοδοξίας, της τρομοκρατίας και των νόμων του αποκλεισμού», σημείωσε.

Ο Μονσινιόρος Τομάζι υπενθύμισε την προσφορά της Εκκλησίας σε πολλούς τομείς: Την εκπαίδευση, από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο. Την υγεία από τα κέντρα υγείας έως τα νοσοκομεία. Το κοινωνικό έργο, με τα γηροκομεία, τα ορφανοτροφεία και τα κέντρα αποκατάστασης. Τις υπηρεσίες που παρέχονται σε καταυλισμούς προσφύγων ή εκτοπισμένων.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη του Ποντίφικα, ο Μονσινιόρος Μάριο Τόζο, μιλώντας πρόσφατα σε μια διάσκεψη για την απαγόρευση των διακρίσεων στο πλαίσιο της Συνόδου Ολομέλειας του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, διαπίστωσε ότι τα επεισόδια των διακρίσεων σε βάρος των χριστιανών έχουν αυξηθεί στην ζώνη αυτή που καλύπτει την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, παρά τις διασκέψεις που οργανώνονται από τον ΟΑΣΕ.

«Επικρίνουμε το γεγονός ότι δεν έχει χαραχτεί μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ της θρησκευτικής πίστης και της άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων, γεγονός που μας κάνει να υπενθυμίζουμε στους χριστιανούς, όλο και πιο συχνά στα δικαστήρια, την προσωπική ελευθερία τους να πιστεύουν και να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα στις εκκλησίες τους, αλλά και την απαγόρευση να ενεργούν δημόσια στο όνομα της πίστης τους», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου