Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βοστόνη: Συγκλονιστική ιστορία! Την ειδοποίησαν ότι οι γιοί της έχασαν από ένα πόδι!


 

Πόσα μπορεί ν' αντέξει μια μάνα; Ερώτημα που μένει αναπάντητο ανα τους αιώνες. Ούτε η Λιζ Νόρντεν θα μπορέσει να το απαντήσει. Δυο από τα 5 παιδιά της ήταν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Και αυτό που τους συνέβη τους σημάδεψε για όλη τους την ζωή.
Η Λιζ Νόρντεν, μητέρα πέντε παιδιών μόλις είχε επιστρέψει από το σούπερ μάρκετ, όταν χτύπησε το τηλέφωνό της.

"Μαμά εγώ είμαι! Εχω χτθπήσει άσχημα", της είπε ο 31 ετών γιος της από την άλλη άκρη της γραμμής. Της είπε οτι ήταν μέσα σε ένα ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, Μπεθ Ισραήλ.

Ο γιός της είχε πάει με τον αδερφό του και έναν φίλο τους να παρακολουθήσουν τον Μαραθώνιο.

Στις επίμονες ερωτήσεις της μητέρας του που είχε "τρελαθεί από ανησυχία" της είπε ότι και τα δυο του πόδια είχαν πάθει σοβαρά εγκαύματα από την έκρηξη. Της είπε επίσης ότι δεν ήξερε που είναι ο αδερφός του.

Μέσα στις επόμενες δυο ώρες και με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά, η Λιζ Νόρντεν ήρθε αντιμέτωπη με την φρικτή αλήθεια που θα άλλαζε για πάντα και την δική της ζωή και των δυο παιδιών της.

Και οι δυο έχασαν από ένα πόδι από το γόνατο και κάτω. Μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία μέσα στον πανικό.

"Δεν φανταζόμουν ούτε στα χειρότερα όνειρά μου ότι θα συνέβαινε αυτό", είπε η Λίζ Νόρντεν καθισμένη σε ένα παγκάκι και με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Κοίταζε μάλιστα τα πόδια της και τότε συνειδητοποίησε ότι έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο αγχωμένη από το σπίτι για να τρέξει στα δυο της παιδιά που έβαλε διαφορετικές κάλτσες. Αλλά πόσο την ένοιαζε αυτό;

"Νομίζω ότι θα λιποθυμήσω", λέει με φωνή ξεψυχισμένη.

Ηδη συνάντησε το ένα της παιδί αλλά το άλλο οι γιατροί δεν επιτρέπουν να το δει ακόμα.

Και οι δυο, ψηλά παιδιά, δεμένα, τεχνίτες που φτιάχνουν ψευδοροφές. Ή μάλλον έφτιαχναν...

Όπως της είπαν, οι γιοί της ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους. Στέκονταν ακριβώς δίπλα στο 8χρονο αγοράκι που έπεσε νεκρό από την έκρηξη.

ΠΗΓΗ: BOSTON GLOB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου