Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ

15Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κκ. Κύριλλος παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαδίμιρ Πούτιν να ασχοληθεί με την περίπτωση  απαγωγής των δύο χριστιανών ιεραρχών από την πόλη Χαλέπι της Συρίας.

"Λόγω αυτού του δυσάρεστου γεγονότος απευθύνω σε  Εσάς την παράκληση να γίνουν προσπάθειες με βάση τις δυνατότητες που έχει το ρωσικό κράτος για να απελευθερωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα οι ιεράρχες της Συρίας "...   αναφέρεται στην επιστολή του Πατριάρχη, το κείμενο της οποίας παρατίθεται στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Προκαθήμενου η Εκκλησία της Ρωσίας "γνωρίζει στην πραγματικότητα τι σημαίνει ο πόνος του ανθρώπου και τα πάθη του και στηρίζει δυναμικά τη θέση ότι το ιερό δώρο της ανθρώπινης ζωής είναι μοναδικό   και ότι τέτοιου είδους πράξεις που έχουν στόχο την εκφόβιση και τον εκβιασμό του άοπλου πληθυσμού καθώς και των ιεραρχών είναι ανεπίτρεπτες ".

Στο Πατριαρχείο της Μόσχας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας κάλεσαν τη διεθνή  κοινή γνώμη να συσπειρωθεί στις προσπάθειες  για τη διάσωση των ιεραρχών. "Λαμβάνονται τώρα όλα τα μέτρα για να μάθουμε πού βρίσκονται, ώστε να τους βοηθήσουμε και να τους απελευθερώσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα ", δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα ο επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων της ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολάμσκ.

Θεωρεί ότι για την πραγματοποίηση  αυτού του σκοπού "πρέπει να ενώσουν τις προσπάθειές τους οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας, οι νομικοί, οι αντιπρόσωποι των διεθνών οργανισμών όπως είναι ο ΟΗΕ, οι  πολιτικές ηγεσίες των κρατών που έχουν σχέση με τα γεγονότα της Συρίας ".

Σύμφωνα με  τις πληροφορίες των ΜΜΕ οι αντάρτες από την ένοπλη αντιπολίτευση της Συρίας κοντά στην πόλη Χαλέπι απήγαγαν τον αδερφό του Πατριάρχη της Αντιοχείας, Ιωάννη Ι’, τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο και τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Ο διάκονος οδηγός τους σκοτώθηκε. Όπως αναφέρεται, οι ιεράρχες ασχολούνταν με την επίλυση των προβλημάτων ανθρωπιστικού χαρακτήρα του ντόπιου πληθυσμού στο χωριό Κφαρ Νταέλ στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου