Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ....Μέσα στο 2013 60.000 επιχειρήσεις θα κλείσουν

 

Μέσα στο 2013 θα υποχρεωθούν να διακόψουν την λειτουργία τους, 60.000 επιχειρήσεις....
Τα στοιχεία γνωστοποιεί ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, σε δηλώσεις του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), την Πέμπτη προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι περίπου 120.000 άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.
Εντούτοις, υπάρχει και ένα σχετικά αισιόδοξο στοιχείο, καθώς η "συχνότητα θανάτου επιχειρήσεων" έχει ελαττωθεί. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να κλείνουν επιχειρήσεις και μέσα στο 2011 η αναλογία ήταν πως για κάθε νεοϊδρυόμενη, έκλειναν 2,5 επιχειρήσεις.
Το 2012 αυτή η αναλογία μειώθηκε καθώς στο άνοιγμα μιας επιχείρησης αντιστοιχούσε το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων και εφέτος, όπως λέει, αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί στο 1,5 προς ένα, δηλαδή 1,5 επιχείρηση θα κλείνει ενώ μία νέα θα ανοίγει.

Επίσης, ο κ. Ραβάνης εκτιμά πως μέσα στο 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα φτάσει σε νέο ρεκόρ της τάξης του 30%, σε σχέση με 26% που είναι σήμερα. Μπορεί, όπως συμπληρώνει, μέσα στο καλοκαίρι λόγω του τουρισμού, να παρατηρηθεί μια σχετική μείωση της ανεργίας, όμως το Σεπτέμβριο θα ανέλθει σε αδιανόητα υψηλό ποσοστό.
Προτείνει ως μέσα αντιμετώπισης τη μείωση της φορολογίας και την εξάλειψη των γραφειοκρατικών εμποδίων για να επιτευχθεί ένα επίπεδο επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις όμοιο με εκείνο στις γειτονικές χώρες.
Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται αφενός τη στήριξη του κράτους και αφετέρου μια φορολογική ελάφρυνση ώστε το ποσοστό φορολόγησης να μην υπερβαίνει το 15%.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου