Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βοστόνη: Η Αθήνα της Αμερικής έχασε την αθωώτητά της!


 

Οι χθεσινές εκρήξεις τάραξαν την ηρεμία μιας πόλης που διαφέρει πολύ από τις κλασικές αμερικανικές μεγαλουπόλεις. H Βοστόνη είτε την γράφεις με ωμέγα είτε με όμικρον είναι μια πόλη δίπλα στην θάλασσα, πρωτεύουσα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης.
Είναι από τις πιο παλιές πόλεις των ΗΠΑ και θεωρείται ότι δεν έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πόλης των ΗΠΑ. Η Βοστόνη, έχει στενούς δρόμους, σοκάκια και γειτονιές που την κάνουν να διαφέρει. Ισως και γι' αυτό τον λόγο την αποκαλούν "Η Αθήνα της Αμερικής".

Η Βοστόνη, είναι η κατ εξοχήν Πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ αφού εκεί έχουν την έδρα τους το Χάρβαρντ, το Ταφτς το περίφημο MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), το Κέιμπριτζ κ. α.

Κολέγια, πανεπιστημικακά νοσοκομεία και βεβαίως ο Μαραθώνιος της Βοστόνης ο οποίος είναι από τους πιο ιστορικούς.

Σύντομη ιστορία


Η Βοστόνη έγινε πόλη το 1630 όταν εγκαταστάθηκαν εκεί Άγγλοι άποικοι.
Σήμερα έχει 617.596 κατοίκους, ενώ συνολικά η μητροπολιτική περιοχή της Βοστώνης έχει περίπου 4.500.000 κατοίκους και είναι η δέκατη μεγαλύτερη στη χώρα.

Δεν θα τρέξουμε να κρυφτούμε


Με τίτλο "Σκληρό το χτύπημα - αλλά σκληρότερη η πόλη" το κείμενο του αρθρογράφου της Boston Globe Σκοτ Λιχάι δίνει τον τόνο στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της μεγάλης εφημερίδας της Βοστόνης, που αφιερώνεται αποκλειστικά στις εκρήξεις βομβών στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

"Συνέβη όταν είχαμε σχεδόν σταματήσει να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβεί. Είχαμε φθάσει να πιστεύουμε ότι είμαστε ασφαλείς, ότι τρομοκρατικές επιθέσεις αυτού του είδους ήταν ένα κατάλοιπο ενός παρελθόντος που μάς αιφνιδίασε, κάτι που δεν θα επαναλαμβανόταν. Και τότε έγινε...εν μέσω μίας εορταστικής δημόσιας εκδήλωσης, η επίθεση ήταν μία θλιβερή υπενθύμιση ότι η τρομοκρατική απειλή δεν είναι κάτι που έχουμε ξεπεράσει.

Ποιος ήταν ακριβώς - η Αλ Κάιντα, ένας εγχώριος τρομοκράτης σαν τον Τίμοθι ΜακΒί, κάποια εξτρεμιστική οργάνωση, αυτό θα αποδειχθεί.

Αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επρόκειτο προφανώς για τρομοκρατική ενέργεια.

Οφείλουμε να μάθουμε από αυτό. Και θα μάθουμε. Πρέπει να εξετάσουμε το σχέδιο ασφαλείας του μαραθωνίου και να αναρωτηθούμε εάν θα μπορούσε να αποφευχθεί. Και οφείλουμε να εφαρμόσουμε αυτά που θα μάθουμε σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις.

Αλλά η ζωή εδώ θα συνεχισθεί. Δεν θα παραλύσουμε από τον φόβο. Θα λάβουμε λογικές προφυλάξεις, ναι. Αλλά δεν θα τρέξουμε να κρυφτούμε. Και δεν θα λιποψυχήσουμε. Άλλωστε, έτσι αρμόζει στη Βοστόνη"
 
.http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου