Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Ένας βυζαντινός ναός στα social media!

  Γ. Κ. Καρατζάς

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, κάτω από την Ακρόπολη, με οδηγό τον εφημέριο του πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου διεκδικεί ως εκκλησιαστική κοινότητα θέση στη ψηφιακή εποχή!
Δεν ξέρω πολλούς ιερούς ναούς στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχουν λογαριασμούς στα social media. Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά – στη Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη- είναι ένα από εκείνους που αξιοποίησαν την δυνατότητα να έχουν άμεση πρόσβαση στο ευρύ κοινό. Στο facebook γράφετε ελληνικά Ενορία Αγίου Νικολάου Ραγκαβά και θα βρεθείτε στη «σελίδα της εκκλησιαστικής κοινότητας Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα» όπως διαβάζουμε στην ενότητα των πληροφοριών. Και ο εφημέριος του ναού πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου συνταξιούχος εκπαιδευτικός και άμισθος ιερέας έχει συμβάλει σε αυτό. Στην δημιουργία μιας εκκλησιαστικής κοινότητας. Και εδώ οι λέξεις έχουν την σημασία τους…


                        

Το πώς και το γιατί θα αντιληφθεί κανείς βλέποντας φωτογραφίες στη σελίδα: Ο π. Αλέξανδρος σέρνει το χορό, τραγούδια και παραδοσιακά όργανα. Το εκκλησίασμα μετά την εκκλησία.

                           

Το ίδιο θα συμβεί αν κανείς βρει το χρόνο να διαβάσει στο blog η ζωή της εκκλησιαστικής κοινότητας πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Για παράδειγμα, "Οι Παρασκευές στο Σπιτάκι του Ραγκαβά", που γίνονται με προσκαλεσμένους ομιλητές στο Σπιτάκι του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά, ακριβώς δίπλα στην εκκλησία. Μέσα στο περασμένο μήνα (Δεκέμβριος 2017) στο σπιτάκι ήρθαν ο θεολόγος, ζωγράφος και αγιογράφος π. Σταμάτης Σκλήρης και ο Θανάσης Παπαθανασίου, δρ Θεολογίας και διευθυντής του περιοδικού "Σύναξη".

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου