Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πορφύρας, διδάσκοντας ήθος.



 Το πρώτο πράγμα που απασχολούσε τους παράγοντες του Πορφύρα ήταν το ήθος των αθλητών του, και η πνευματική τους πρόοδο  και ύστερα οι αθλητικές ικανότητες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της ομάδας τιμούσε τους αθλητές της για το ήθους τους και την καλλιέργεια τους. Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια επιστολή που έστειλε ο αείμνηστος τότε Πρόεδρος του Πορφύρα στον ποδοσφαιριστή της ομάδας Μανόλη ( Λάκη) Γεραπετρίτη. Η επιστολή αναφέρει:

« Φίλε Λάκη,
η πρόοδος σου τόσο στον αθλητισμό, όσο και στο στίβο της ζωής, μας δίνει την      χαρά να σε βραβεύσουμε στην γιορτή της κοπής της Πίττας του ομίλου μας, που θα γίνει στο ΣΙΝΕΑΚ ( κάτω από το Δημαρχείο ) την Τετάρτη 21. 1. 87 και ώρα 8 μ.μ.»


Την επιστολή την υπογράφει ο Πρόεδρος Ανδρέας Πολίτης και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Βαγγέλης Νικολτσούδης. Η επιστολή αυτή- παρόμοιες έχουν σταλεί και σε άλλους αθλητές του Πορφύρα-, είναι σημαντική για πολλά κατά την γνώμη μου στοιχειά. Για το φιλικό και ανθρώπινο ύφος. Για την σημασία που δίνουν οι παράγοντες του Πορφύρα για την πρόοδο του αθλητή τους στον στίβο της ζωής. Για την αμεσότητα της. Ιστορικά μας θυμίζει ότι τότε τα γραφεία του Συλλόγου ήταν στην οδό Αποστόλη 31 και Ομηρίδου και έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επιστολόχαρτο της εποχής, την σφραγίδα του σωματείου και το έμβλημα της ομάδας. Υπάρχουν και δύο σημαντικά συναισθηματικά στοιχεία. Το πόσο καλός ποδοσφαιριστής ήταν ο Λάκης Γεραπετρίτης το ξέρουμε. Η επιστολή για τον Λάκη είναι σχεδόν προφητική. Γιατί παραμένει πάντα αυτός ο γλυκός και σπουδαίος άνθρωπος με αξιόλογες σπουδές που σήμερα διακρίνετε στον χώρο του πολιτισμού. Άφησα τελευταίο το πιο σπουδαίο κατά την γνώμη μου. Στην επιστολή υπάρχει η υπογραφή του αείμνηστου προέδρου Ανδρέα Πολίτη. Η υπογραφή αυτή υπάρχει σε πολλά δελτία αθλητών. Σε πολλούς από εμάς. Και στο δικό μου…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου