Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ήφαιστος – Πορφύρας 1-2



                        Από τον Δημοσιογράφο Νίκο Δελαγραμμάτικα, Πειραϊκα Σπορ, 1980


Ένας ορεξάτος για διάκριση και γεμάτος…αχόρταγες διαθέσεις Πορφύρας απέκλεισε στο κύπελλο με 2-1 τον Ήφαιστο που φάνηκε ανώτερος του κατά μια κατηγορία μόνο στα χαρτιά. Το προχθεσινό ηρωικό παιχνίδι του γηπέδου Νικαίας, ασφαλώς δεν διεκδικεί τίποτα ιδιαίτερο στον τομέα της ποιότητας όμως το «σασπένς» που πρόσφερε του έδωσε μια άλλη οντότητα. Οι Φρεατυδιώτες παίζοντας ποδόσφαιρο ουσία, αλλά και θεάματος, υπερείχαν στα διαστήματα 30΄-55΄, 80΄-90΄. Από την άλλη μεριά οι ηττηθέντες όσο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ήταν φλύαροι. Παίδευαν την μπάλα ώσπου να την δώσουν. Σαν φυσικό ακόλουθο των παραπάνω έκαναν μια ευκαιρία (στο 17΄ με τον Σύρμα ), εκτός του τέρματος τους. Παρόλο που είχαν περιθώρια και ικανότητες για περισσότερα πράγματα. Αυτά για την καθαρή αγωνιστική δραστηριότητα των ομάδων. Γενικότερα πάντων ο ΑΟΦΠ πήρε δίκαια την αυτή την νίκη-έκπληξη. Βέβαια και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι αν μπορούσαν να αγωνιστούν τα εκ των μεταγραφών αποκτήματα τους, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Τέλος πάντων…


Μπορεί ακόμα, να γραφεί άφοβα για τον Ήφαιστο, ότι έχει στις τάξεις του μερικούς παικταράδες που αν «κόψουν» κάποιες κακές συνήθειες ( όπως κατάχρηση μπάλας, νευράκια κ.α.) μπορούν να βοηθήσουν αφάνταστα την ομάδα τους. Ο Πορφύρας έδειξε ομάδα υψηλών προδιαγραφών. Πολύ καλή ομάδα με νέα παιδιά- όπως άλλωστε και ο αντίπαλος της-που έχουν τα φόντα να πάνε ψηλά. Τους λείπει βέβαια η μεγάλη προσωπικότητα στο κέντρο- που προχθές ήταν με διαφορά η χειρότερη τους γραμμή-την οποία όμως, λένε ότι μπορούν να την βρουν στο πρόσωπο του νεοαποκτηθέντα Τσαβαρή. Αν βέβαια γίνει κάτι τέτοιο θα φτιάξουν ένα θαυμάσιο συγκρότημα. Το σκορ άνοιξε στο 29΄ ο Ήφαιστος με «κεφαλιά» του Ανδρεαδάκη σε φάουλ του Ματθαίου. Ισοφάρισε ο Καρυστινός στο 50΄, μετά από μπαλιά του Γκαρώνη. Ο ίδιος παίκτης στο 83΄ έδωσε την νίκη στην ομάδα του, μετά από πάσα του Γεραπετρίτη. Ακόμα, ο Πορφύρας είχε δοκάρι στο 42΄ με τον Γεραπετρίτη που έχασε πολύ καλές ευκαιρίες στο 38΄- 64΄- 67΄-84΄. Όπως άλλωστε και ο Γκαρώνης στο 86΄. Κορυφαίος της συναντήσεως ο Γιάννης Γκαρώνης. Από τους συμπαίκτες του ακολούθησαν σε απόδοση οι Σαρρής – Ρέστος (φοβερό δίδυμο), Γεραπετρίτης, Σακελλαρόπουλος. Ο Καρυστινός έδειξε ότι μπορεί να λύσει προβλήματα στο σκοράρισμα. Από την ομάδα της Παλιάς Κοκκινιάς, καλύτεροι οι Ζαμπάκης, Ανδρεαδάκης ( ήταν όμως εριστικός και δίκαια αποβλήθηκε στο 89΄), Ματθαίου. Καλός ο διαιτητής κ. Μακρής. Επόπτες οι Γαρουφαλάκης-Σπυρόπουλος.

ΠΟΡΦΥΡΑΣ: Κασίμης, Σακελλαρόπουλος, Φαφαλιός,( 90΄ Μπεράτης), Ρέστος, Σαρρής, Καλαρίτης, Γκαρώνης, Παπαδογεωργάκης, Γεραπετρίτης, Δεναξάς, Καρυστινός (88΄Βρεττάκος).

ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Σαρδέλης, Ζορμπάς, Σιγάλας, Καπελάκος, Χιόνης,, Μορφονιός, (74΄ Στρατής) Ματθαίου, Σύρμας, Ανδρεαδάκης, Ζαμπάκας, Κουκλάκης.

Ρεπορτάζ της εποχής από τον Δημοσιογράφο Νίκο Δελαγραμμάτικα.
Εφημερίδα Πειραϊκα Σπορ
Έτος 1980

Επιμέλεια: Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου