Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το πρωί ψέλνει και μετά σβήνει πυρκαγιές

prismaΣτο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Μαγνησία συνδράμει εθελοντικά ο προϊστάμενος του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μηλίνας, πάτερ Στυλιανός Τσιρέμπολος, κάθε φορά που σημειώνεται πυρκαγιά.
Ο π. Στυλιανός έχει γαλουχηθεί με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και έχει θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων του και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως εθελοντής πυροσβέστης πραγματοποιεί κάθε βράδυ περιπολίες με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, συμβάλλοντας μαζί με ομάδα εθελοντών στην ενίσχυση του έργου πρόληψης των πυρκαγιών, που τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Ο ευαισθητοποιημένος ιερέας άνοιξε με πολύ σεμνότητα τον δρόμο που ακολουθούν με ανάλογο ζήλο και οι υπόλοιποι συμπολίτες του, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Το παλιό όχημα που είχε αρχικά στην διάθεσή του ο π. Στυλιανός υπέστη ζημιά στην προσπάθειά του να εισχωρήσει στο μέτωπο της φωτιάς.
Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης που πλαισιώνουν το έργο του ιερέα, προσέφεραν με περισσή γενναιοδωρία το απόθεμα της αγάπης τους, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η αγορά νέου, πλήρως εξοπλισμένου οχήματος, το οποίο έχει πλέον στην διάθεσή του για τις καθημερινές, βραδινές του περιπολίες.
Κάθε φορά που υπάρχει φωτιά στο Πήλιο, το αυτοκίνητο συνδράμει το έργο καταστολής της πυρκαγιάς. Πολλοί φίλοι και εθελοντές του χωριού, ηλικίας 25-35 ετών με βοηθούν πάρα πολύ, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού της Μηλίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου