Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ...

1"Αν δεν υπήρχε το Αγιο Ορος, δεν θα υπήρχε σήμερα η Ελλάδα". Σε αυτήν την φράση του Κώστα Κρεσταινίτη στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» συμπυκνώνεται η πίστη του αξιολογημένου πατρινού ρέφερι του μπάσκετ στον Θεό και την Ορθοδοξία.
Ο νεαρός διαιτητής, που πλέον θα σφυρίζει και στα παρκέ της Α2 Εθνικής, επισκέφθηκε πρόσφατα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Περιβόλι της Παναγιάς, σε ένα ταξίδι που αποτελεί πλέον παράδοση για τον ίδιον, και το οποίο του δίνει την δύναμη για να αντέχει τις δυσκολίες της καθημερινότητας, εντός και εκτός γηπέδων.
«Το Αγιο Ορος κρατάει όρθια την Ελλάδα σε μια εποχή που ο Ελληνισμός δοκιμάζεται. Δυστυχώς, τις τελευταίες 10ετίες οι Ελληνες απομακρύνθηκαν από τον Θεό, αλλά, πλέον, βλέπω ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν σιγά-σιγά στις παραδοσιακές αξίες της πατρίδας μας, με την Ορθοδοξία να παίζει φυσικά πρωτεύοντα ρόλο», τόνισε ο Κώστας Κρεσταινίτης.
Ο νεαρός ρέφερι επισκέφθηκε φέτος τις Μονές Παύλου και Διονυσίου, οι οποίες, για όσους έχουν βρεθεί στο Αγιο Ορος, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Δρόμος, βέβαια, που να ενώνει τις δυο ιστορικές Μονές δεν υπάρχει, παρά μόνο ένα κακοτράχαλο πέρασμα, μέσα στα βράχια της ακροθαλασσιάς, το οποίο διάβηκε ο Κώστας Κρεσταινίτης και οι συνοδοιπόροι του, Γιώργος Βακάλογλου, Παναγιώτης Νεζερίτης και Παναγιώτης Καμπανός.


Για την ιστορία, στη Μονή Παύλου, η οποία ιδρύθηκε το 1108 μ.Χ. (!), βρίσκονται σπουδαία κειμήλια της Ελληνορθοδοξίας, μεταξύ των οποίων δύο τεμάχια Tιμίου Ξύλου και ασημένια θήκη με τμήματα από τα δώρα που έκαναν οι τρεις Μάγοι στον νεογέννητο Χριστό στην φάτνη της Βηθλεέμ.

Στη Μονή Διονυσίου, η οποία είναι χτισμένη σε έναν απόκρημνο παραθαλάσσιο βράχο, ύψους 80μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, σε μορφή πυργωτού κάστρου, βρίσκονται επίσης σπουδαία λείψανα Αγίων, από τα οποία ξεχωρίζει το χέρι του Ιωάννη του Προδρόμου, ο οποίος βάπτισε τον Χριστό.

Οσο για την εξέλιξή του στο μπάσκετ, ο Κώστας Κρεσταινίτης δηλώνει αισιόδοξος: «Μου αρέσει η ενασχόλησή μου με την διαιτησία. Αγαπάω αυτό που κάνω όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί μια πολλή ωραία απασχόληση τις ώρες που είμαι εκτός δουλειάς».
Να σημειωθεί ότι ο πατρινός διαιτητής ήταν σε ανοικτή γραμμή με την Πάτρα τις μέρες που βρέθηκε στο Αγιο Ορος και ενημερωνόταν για την εξέλιξη των τελικών των πλέι-οφ της Α1 ΕΣΚΑ-Η ανάμεσα στη Νίκη Προαστείου και τον Προμηθέα.

 εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου