Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ένας παπάς για το κλείσιμο της ΕΡΤ...

«Θα έρθει ο καιρός που δεν θα μαθαίνουμε τίποτα»!!!...Κάτι σαν να μου θυμίζει τούτη η φράση του Πατροκοσμά...
γράφει ο π.Δημήτριος Θεοφίλου, για το Amen.gr
 
Με πόση δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία! με τι σεβασμό για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα! συμπεριφέρεται το σύστημα και τα παράγωγά του. Με μια ανακοίνωση ουσιαστικά 5 λεπτών, έπεσαν «τίτλοι τέλους», οικονομικά και εργασιακά,  για 2.500 περίπου οικογένειες. Και τι ακολουθεί; «τόνοι λάσπης», για «φέουδα», «πραιτοριανούς», «βολεμένους», από τα  γνωστά παρασκευαστήρια αποβλήτων…  Θα ρωτούσε ίσως κάποιος καλόπιστα… μα καλά όλα είναι ψέματα; Δεν υπήρχαν σπατάλες, ρουσφέτια, υπέρογκοι μισθοί και αποζημιώσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση; Φυσικά και υπήρχαν όπως υπάρχουν και ανεξόφλητα δάνεια και οικονομικές υποχρεώσεις, των ιδιωτικών μέσων «ενημέρωσης» προς τράπεζες, δημόσιο και τρίτους, οι οποίες δεν «εξυπηρετούνται» εδώ και δεκαετίες, πότε και πόσα πλήρωσαν για τις συχνότητες που εκπέμπουν παράνομα, με την ανοχή του συστήματος το οποίο εξυπηρετούν, αυτούς γιατί δεν τους αγγίζει κανείς;  Μήπως επειδή δεν τους φτάνει….  Η αλήθεια λοιπόν λέγεται μισή και η  μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Η ΕΡΤ χρειάζονταν λοιπόν θεραπευτική εξυγίανση και όχι εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. 



Η ουσία είναι μία και αυτή είναι πως η ποιοτική διαφορά ενοχλούσε, οι αναφορές σε ελληνισμό, γλώσσα, παράδοση, ιστορία, μνήμες, πίστη, απόδημους, έκανε κάποιους να αφρίζουν! Γιατί φαινόταν η διαφορά, σε σχέση  με τα «σκουπίδια» που ταΐζει το τηλεοπτικό κοινό,  η «ελεύθερη ιδιωτική τηλεόραση» (sic). Απορώ, αν και δεν θα έπρεπε με όσα συμβαίνουν τελευταία γύρω μας,  πως κάποιοι υπερασπίζονται την ιδιωτικοποίηση των πάντων, δεν χόρτασαν κοντά 25 χρόνια τώρα (από το 1989 που πρωτοεμφανίστηκε η ιδιωτική), έγκλημα, διαφθορά, πορνεία, εξευτελισμό των πάντων, διάλυση της οικογένειας, καταστροφή των παιδιών, δεν χόρτασαν να τους ταΐζουν σκουπίδια και λύματα;  Μπορούν να χαίρονται όσοι ικανοποιήθηκαν από το κλείσιμο της ΕΡΤ, τώρα πια δίχως συγκρίσεις και ενοχές, έχουν την απεριόριστη δυνατότητα  να κολυμπούν άνετα και με το κεφάλι μέσα, στη χαβούζα με τα βόθρο-λύματα, που τους εξασφάλισε το σύστημα, κατά αποκλειστικότητα.  Να επιτρέπουν το έγκλημα, η διαφθορά, οι τούρκο-σειρές, να λεηλατούν τον ψυχικό κόσμο των οικογενειών τους.
Αν όμως ήμασταν αντάξιοι συνεχιστές των «αριστοκρατών», αγίων, μαρτύρων, διανοητών, ποιητών, συγγραφέων, αγωνιστών και μαχητών προγόνων μας… θα τολμούσαμε να κλείσουμε όλοι τις τηλεοράσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς την ποιότητα, την διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό, για ένα μήνα, και τότε θα βλέπατε το διαφημιστικό καταβαράθρωμα  που θα οδηγούνταν  τα διάφορα «μαγαζάκια του τρόμου». Αλλά είπαμε σε τούτο το τόπο δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με τον εαυτό μας, πως θα συμφωνήσουμε με τον διπλανό μας;
Σύντομα θα καταλάβουμε και θα εκτιμήσουμε το τι χάσαμε, όσοι σκεπτόμαστε φυσικά, οι υπόλοιποι ……(ασχολίαστο).
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ, το «παντοδύναμο σύστημα» περνάει στον πλήρη έλεγχο της πληροφορίας και στη κατασκευή ειδήσεων και γεγονότων, ας αντισταθούμε!!! (σίγουρα όχι από το καναπέ με το τηλεκοντρόλ στο χέρι).
Μόνη διέξοδος πληροφόρησης, παραμένει  το διαδίκτυο, έως ότου  το σφραγίσουν και αυτό…
Μην το βάλουμε κάτω! Εκεί σημαδεύουν, στο ηθικό μας, στο ψυχικό μας σθένος, δεν θα τους περάσει όμως…
Μετά την  ΕΡΤ ποιος;
Η ΕΡΤ αποτελεί  «πιλοτικό» πρόγραμμα καταστολής, από πλευράς του συστήματος, μας περιμένουν… τα χειρότερα, οι «άνθρωποι» της εξουσίας, είναι επικίνδυνοι, αδίσταχτοι, δίχως αναστολές,  επαγγελματίες τρόμου και ολέθρου, για αυτό τους σπούδασαν για αυτό τους χρυσοπληρώνουν, με τα λεφτά μας.
Ο χρόνος στενεύει και η αντίστροφη μέτρηση των γεγονότων ήδη έχει ξεκινήσει,  αν δεν ξεσηκωθούμε από τις πολυθρόνες μας, μην περιμένουμε καλές ειδήσεις για μας, δίχως εμάς η καταστροφή είναι βέβαιη. Το σύστημα δεν έχει έλεος, ούτε ηθικούς φραγμούς.
Το μέλλον μας ανήκει !!! φτάνει φυσικά  κάποια στιγμή να το πιστέψουμε και να αδράξουμε την υπόθεση  της σωτηρίας μας, στα χέρια μας, δίχως μεσάζοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου