Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

300 παιδία από την Ουκρανία φιλοξενήθηκαν από την Μητρόπολη Πειραιώς, 2-20 Ιουνίου 1994…



Η Μητρόπολη Πειραιώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοξένησε 300 παιδιά από την Ουκρανία από τις 2 έως και 20 Ιουνίου 1994. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ενέταξε στο πολυδιάστατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και την φιλοξενία και την αγαπητική προσφορά εκατοντάδων παιδιών από την Ουκρανία. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ» της Ιεράς Μονής «Παναγία η Χρυσοπηγή» στο Πολυδένδρι Αττικής και στο «Πειραϊκό Χωριό» στην Παιανία Αττικής. Την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο Ανατολικό Αεροδρόμιο έφτασε η αποστολή από την Ουκρανία και την υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Νιώτης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Μπόρις Κορνεγιένκο, Ιερείς της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της πόλεως του Πειραιά και πλήθος κόσμου.  Η Μητρόπολη Πειραιώς πρόσφερε ένα πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας στα παιδιά με πολλές εκπλήξεις που ωφέλησαν στην ανάπτυξη της παιδικής ψυχής και στην πνευματική τους καλλιέργεια. 


Το πρόγραμμα που κατάρτισε η Μητρόπολη Πειραιώς κάλυπτε όλα τα ενδιαφέροντα και τις προσδοκίες των παιδιών που ήταν ηλικίας 9 έως 15 ετών. Τα παιδιά από την Ουκρανία γνώρισαν τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, την εκκλησιαστική μας λατρεία και απόλαυσαν πολλά πανέμορφα μέρη της Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκαν εκδρομές στην Ναύπακτο, στην Κόρινθο, στην Εύβοια, τον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και ένιωσαν την ζεστασιά και την αγάπη της ελληνικής φιλοξενίας. Επισκέφτηκαν τις Ιερές Μονές, Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναυπάκτου, Τιμίου Σταυρού Μαψού Κορίνθου, Παναγίας Φανερωμένης Χιλιομόδι Κορινθίας και στο προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, παράλληλα πληροφορήθηκαν για την εκκλησιαστική δράση της Μητροπόλεως Πειραιώς και γνώρισαν το ορθόδοξο βίωμα της πνευματικής ζωής της πατρίδας μας. Κατά την παραμονή τους τα παιδιά από την Ουκρανία συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκμάθηση στοιχείων της ελληνικής γλώσσας, παρακολούθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών και διάφορα ψυχαγωγικά προγράμματα. 


Τα παιδιά από την Ουκρανία πραγματοποίησαν αποχαιρετιστήριο βραδινό πολιτιστικό πρόγραμμα, με τραγούδια και χορούς της πατρίδας τους, το οποίο παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο πρέσβης της Ουκρανίας κ. Μπόρις Κορνεγιένκο και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το «Πειραϊκό Χωριό». Με το χαμόγελο στα χείλη τα 300 παιδιά από την Ουκρανία δέχθηκαν την προσφορά αγάπης που επί είκοσι μέρες τους πρόσφεραν απλόχερα οι ιερείς και τα στελέχη της Μητροπόλεως Πειραιώς με καθοδηγητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο. Για άλλη μια φορά η Μητρόπολη Πειραιώς άνοιξε την φιλόστοργη αγκαλιά της για τα παιδιά όλου του κόσμου….τα παιδιά της.



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου