Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Κατασκήνωση «Χριστιανούπολη»….Καλοκαίρι 1981…το ξεκίνημα…



Ένα έγγραφο ντοκουμέντο από την ιστορία της Μητροπόλεως Πειραιώς παρουσιάζουμε σήμερα, από μία αγαπημένη διακονία που συντρόφευσε τα καλοκαίρια μας, από τίς Κατασκηνώσεις της «Χριστιανούπολης» στο Καπανδρίτι Αττικής πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας «Χρυσοπηγής». Οι κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως Πειραιώς ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1981 για πρώτη φορά κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου και την ευθύνη της λειτουργίας της είχε το Γραφείο Νεότητος υπό την Διεύθυνση του αρχιδιάκονου της Μητροπόλεως π. Ιγνάτιου Γεωργακόπουλου ( σημερινού Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού). Το Γραφείο Νεότητος έστειλε σε όλους τους Ναούς το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε για να ενημερώσει για την λειτουργία των κατασκηνώσεων. Το έγγραφο, γραμμένο σε μια γραφομηχανή της εποχής, ήταν το ακόλουθο:


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ                                                     
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1981

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Καλλίνικου θα λειτουργήσουν την καλοκαιρινή περίοδο για πρώτη χρονιά κατασκηνώσεις, για τους νέους και τις νέες που ανήκουν στις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές της Μητροπόλεως μας. Οι κατασκηνώσεις θα φιλοξενηθούν στις ειδικές εγκαταστάσεις, πλησίον της Ι. Μονής «Παναγία Χρυσοπηγή» στο Καπανδρίτι Αττικής. Ήδη γίνονται εργασίες για την επέκταση και αποπεράτωση των εγκαταστάσεων, που βρίσκονται μέσα σε καταπράσινο από πεύκα και άλλα δέντρα περιβάλλον, συνδυάζοντας την κοντινή απόσταση από τον Πειραιά με την καθαρή ατμόσφαιρα της εποχής. Την οργάνωση έχει αναλάβει το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως μας και ήδη ομάδα στελεχών άρχισε την κατάλληλη προετοιμασία για την σωστή και αποδοτική λειτουργία της. Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα αυτή ύστερα από συνεργασία που είχε με τον Σεβασμιώτατο πήρε από τον ίδιο τις κατευθυντήριες γραμμές λειτουργίας της κατασκηνώσεως, της οποίας το πνεύμα και ο χαρακτήρας δεν θα είναι μόνο ψυχαγωγικός, αλλά με τρόπο σύγχρονο, θα δοθούν οι δυνατότητες στα παιδιά για πνευματική τροφοδοσία, καλλιέργεια χαρακτήρα και ανάπτυξη ικανοτήτων με διάφορες εκδηλώσεις. Στο πρόγραμμα που καταρτίζεται προβλέπονται ενημερωτικές διαλέξεις, προβολές ταινιών και συζητήσεις με τα παιδιά για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Τα στελέχη που θα επανδρώσουν την κατασκήνωση θα προέρχονται από το Φροντιστήριο Στελεχών της Μητροπόλεως μας. Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το συμβολικό ποσό των 1.000 δρχ, ενώ το σύνολο των εξόδων διατροφής κλπ. θα καλυφθούν από την Ιερά Μητρόπολη.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ:
Από 16 έως 31 Ιουλίου για αγόρια
Και από 10 έως 24 Αυγούστου για κορίτσια
Δηλώσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές στους Ι. Ναούς από τους Κατηχητές και τους εφημερίους. Ο περιορισμένος αριθμός των κατασκηνωτών επιβάλλει την έγκαιρη εγγραφή των ενδιαφερομένων

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΟΤΗΤΟΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου