Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Με μία λαμπάδα στο Άγιον Όρος βρήκε υγεία και δύναμη ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της Εθνικής

  Με μία λαμπάδα στο Άγιον Όρος βρήκε υγεία και δύναμη ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της Εθνικής

Του Γ. Τριανταφυλλόπουλου

Η μοίρα των τερματοφυλάκων που βρίσκονται στη «σκιά» των βασικών είναι να περιμένουν μία ευκαιρία. Αυτή ήρθε για τον Παναγιώτη Γλύκο στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Ακτή Ελεφαντοστού, όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Ορέστη Καρνέζη. Και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Τουλάχιστον ο ίδιος το χάρηκε όσο τίποτα άλλο. Δεν είναι και λίγο την πρώτη σου επίσημη παρουσία με τη φανέλα με το εθνόσημο να την πραγματοποιείς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ωστόσο, μετά το πρώτο ματς με την Κολομβία φαινόταν πως τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ.
Προσβλήθηκε από φλεγμονή στα μάτια και χρειάστηκε να μείνει εκτός προπονήσεων για μερικές μέρες. Ουσιαστικά, τέθηκε νοκ άουτ για το ματς με την Ιαπωνία.
Το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την απαραίτητη αγωγή και ο 28χρονος τερματοφύλακας επανήλθε στην αποστολή του αγώνα με την αφρικανική ομάδα.


Σε αυτό το ματς έμελλε να τον καλέσει το εθνικό καθήκον. Και ήταν έτοιμος και δυνατός. Ενα από τα πρώτα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του, αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης στη Φορταλέζα, ήταν από συγγενικό του πρόσωπο. Ηταν ένας ξάδελφός του ο οποίος ανάμεσα στα δύο παιχνίδια με την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού επισκέφθηκε το Αγιον Ορος και άναψε μία λαμπάδα για να είναι υγιής ο διεθνής τερματοφύλακας. Και εκείνη τη στιγμή, μετά τον θρίαμβο της Εθνικής ομάδας, ο Παναγιώτης Γλύκος, πρώτα από όλα ήταν υγιής αλλά και πολύ χαρούμενος που το επίσημο ντεμπούτο του συνδυάστηκε με την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στους 16 του Μουντιάλ.
Εχει πολλή πίστη μέσα του και αυτό το έμαθε από την οικογένειά του. Οταν ήταν μωρό αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας. Η μητέρα του Μάχη τον έταξε, όπως λέμε, στη Ζωοδόχο Πηγή και γι' αυτό βαφτίστηκε Παναγιώτης. Δεν γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, αλλά μία εβδομάδα μετά το Πάσχα.
Ο ίδιος ψηλά στο εσωτερικό του αριστερού του χεριού έχει ένα τατουάζ με την Παναγία και τον Χριστό. Δεν είναι το μοναδικό τατουάζ που έχει «χτυπήσει» ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Εχει ακόμα δύο μικρούς σταυρούς, έναν σε κάθε γόνατο και έναν ακόμα στον καρπό του δεξιού του καρπού.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου