Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Το "αντίο" του Σάντος που δεν άξιζε σε κανέναν

          Το `αντίο` του Σάντος που δεν άξιζε σε κανέναν

Όταν το 2010 ο Φερνάντο Σάντος αναλάμβανε τις τύχες της Εθνικής ομάδας και διαδεχόταν τον Ότο Ρεχάγκελ, τον πιο επιτυχημένο ομοσπονδιακό προπονητή, λίγοι περίμεναν ότι 4 χρόνια μετά θα είχε καταφέρει να διατηρήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Κι όμως το "αντίο" του δεν ήταν αυτό που άξιζε η Ελλάδα αλλά και αυτό που του ταιριάζει.

Η απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας άφησε μία πίκρα σε όλους. Αφενός λόγω του τρόπου που ήρθε ο αποκλεισμός και αφετέρου για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες της ελληνικής αποστολής στη χώρα του καφέ.



ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Μικρή σημασία έχει ποιος φταίει για τον τρόπο που μεταφέρθηκε η είδηση της εσπευσμένης αποχώρησης του Σάντος από το Ρεσίφε για την πατρίδα του. Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήταν στο αποχαιρετιστήριο δείπνο της ομάδα, δεν ήταν στο πλευρό του Γιώργου Καραγκούνη (ένα από τα αγαπημένα του παιδιά) και δεν επέστρεψε στην Ελλάδα για να δει ότι ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθεια που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σάντος σε 49 αγώνες με την Εθνική είχε 26 νίκες, 17 ισοπαλίες και 6 ήττες

Ο Σάντος που γνώρισε η Ελλάδα είχε ως βασικό χαρακτηριστικό την ηρεμία. Αυτήν την έχασε στην τελευταία του εμφάνιση στον πάγκο της Εθνικής. Τον πείραξαν τα όσα είχαν προηγηθεί; Πιθανότατα. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο Πορτογάλος έκανε, ίσως, το χειρότερο κοουτσάρισμα στην καριέρα του στην Ελλάδα ενώ μετέφερε και τον εκνευρισμό στους παίκτες του με την αποβολή του στο τέλος της παράτασης.

Μόνο ο Ρεχάγκελ (106) και ο Παναγούλιας (74) έκατσαν σε περισσότερους αγώνες στον πάγκο της Εθνικής

Κανείς, πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάει τι έχει προσφέρει ο Σάντος. Η μετά-Ρεχάγκελ εποχή στην Εθνική ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Παρουσία στο Euro 2012 και πρόκριση από τους ομίλους και φυσικά η καλύτερη εμφάνιση της Ελλάδας σε Μουντιάλ.

Η Ελλάδα έχει πολλούς λόγους να ευχαριστεί τον Σάντος αλλά και ο Πορτογάλος έχει κερδίσει πολλά. Ο τρόπος που ήρθε το "αντίο" θα ξεχαστεί, όχι όμως και όλα όσα έγιναν από το 2010 μέχρι το 2014.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου