Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Στεφανίδη «βασίλισσα» του κόσμου! Χρυσό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα


 Στεφανίδη «βασίλισσα» του κόσμου! Χρυσό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα [vid] | Newsit.gr

-Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του επί κοντώ είναι από σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη -Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο με άλμα στα 4,91μ. -Η 27χρονη πρωταθλήτρια μπήκε τελευταία στον αγώνα και είχε εξαιρετικά άλματα -Η χρυσή Ολυμπιονίκης είναι φέτος αήττητη και με αυτό το χρυσό έκανε το τρεμπλ, καθώς είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης 

Βάθρο απάτητο δεν έχει μείνει για την Κατερίνα Στεφανίδη! Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου, μετά το χρυσό Ολυμπιακό που κρέμασε στο λαιμό της στο Ρίο.
Η 27χρονη πρωταθλήτρια μπήκε τελευταία στον αγώνα. Αρχισε την προσπάθειά της από τα 4,65 μ. και είχε εξαιρετικά άλματα έως τα 4,82 μ., επίδοση με την οποία «σφράγισε» το χρυσό μετάλλιο. Αφού, εξασφάλισε τη νίκη της ζήτησε να ανέβει ο πήχης στα 4,91μ. για να πετύχει νέο πανελλήνιο ρεκόρ (το προηγούμενο επίσης δικό της με 4,90μ από τις 10/2/2016 και του ανοικτού με 4.86μ από τις 8/6/2016 στη Φιλοθέη). Και τα κατάφερε στην πρώτη της προσπάθεια. Με την πρώτη είχε περάσει και τα 4,65μ., όπως και τα 4,75μ., 4,82μ., ενώ απέτυχε στα 4, 89μ. και δεν συνέχισε σε αυτό το ύψος.





Η Στεφανίδη τοποθέτησε στη συνέχεια τον πήχη στα 5.02μ για να καταρριψει το ρεκόρ αγώνων της Γελένα Ισινμπάγεβα (5.01μ) από το 2005 στο Ελσίνκι, αλλά δεν τα κατάφερε.
Δεύτερη ήταν η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,75μ σε μια επανάληψη του τελικού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο. Το χάλκινο μετάλιο πήραν δύο αθλήτριες με 4,65μ, η Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) που σημείωσε εθνικό ρεκόρ και η Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα), κάτοχος του τίτλου (Πεκίνο 2015). Ο δύο αθλήτριες είχαν τις ίδιες προσπάθειες και μοιράστηκαν το χάλκινο.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μετά τους Αγώνες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άμστερνταμ κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή της κάνοντας το τρεμπλ!
Συγχαρητήρια από τον Βασιλειάδη
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Κατερίνα Στεφανίδη απέδειξε και απόψε στο Λονδίνο την τεράστια κλάση της κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!
Πλέον είναι εν ενεργεία παγκόσμια πρωταθλήτρια, πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή Ολυμπιονίκης.
Η νέα τεράστια επιτυχία της έδειξε στα πέρατα του κόσμου ότι ο ελληνικός αθλητισμός μάχεται και παρά τις δυσκολίες πρωταγωνιστεί!
Κατερίνα σε ευχαριστούμε για όσα μας χαρίζεις δίνοντας μας τη δύναμη για να σηκώσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα ψηλά».

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου