Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Μια όμορφη παρέα είμαστε όλοι μας…




Η ζωή μας ήταν πάντα και πρέπει να είναι πλημμυρισμένη από φίλους. Ο καθένας τους έχει ξεχωριστό ρόλο σε αυτήν. Άλλοι είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, άλλοι είναι φίλοι μας απ’ τα παιδικά μας χρόνια, άλλοι στις μέρες μας είναι  διαδικτυακοί κι άλλοι εξ’ αποστάσεως. Όλους όμως μας ενώνει το νοιάξιμο του ενός για τον άλλο, το ενδιαφέρον, ο αλληλοσεβασμός κι η αγάπη. Δεν είναι απαραίτητο σε μια παρέα να ‘ναι όλοι ίδιοι. Μια παρέα μοιάζει με ζωντανό οργανισμό. Τρέφεται απ’ τα μέλη της και μέσα σ’ αυτή καλλιεργούνται συναισθήματα, δημιουργούνται στιγμές κι αναπτύσσονται χαρακτήρες.




Οι μεγαλύτερες φιλίες οι ποιο γερές αναπτύσσονται κατά την παιδική ηλικία εκεί που τα συναισθήματα δημιουργούνται από τα αγνά υλικά.  Ο κάθε φίλος έρχεται για να διαδραματίσει έναν ιδιαίτερο ρόλο και να δώσει μοναδικό στίγμα στη ζωή σου. Τους φίλους μας τους επιλέγει η καρδιά μας κι εκεί κατοικούν, τα όρια και τους περιορισμούς τα βάζει η κοινωνία και τα στερεότυπά της. Μια πραγματική φιλία δε γνωρίζει από τίποτε τέτοιο, αλλά από δόσιμο κι όμορφες αναμνήσεις  γιατί είναι δύσκολο να βρεις καλούς φίλους, είναι τύχη να τους έχεις και θέλει προσπάθεια για να τους κρατήσεις.


Μια όμορφη παρέα ήμασταν όλοι μας είτε από το σχολείο είτε στην γειτονιά είτε στην ενορία του Αγίου Βασιλείου. Μας ένωνε μια κοινή πίστη μια αθώα τρέλα ότι ο κόσμος αλλάζει ότι εμείς μπορεί να τα καταφέρουμε. Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν αλλά τα συναισθήματα δεν αλλάζουν και στη ζωή έχουμε γράψει μια κοινή ιστορία.



Θυμάμαι λίγο εκείνο το τραγουδάκι που λέγαμε στα σκαλιά του Αγίου Βασιλείου λίγο πριν ξεχυθούμε στο παιχνίδι: « Μια όμορφη παρέα είμαστε όλοι μας ο Αντρέας, Ο Δημήτρης, ο Γιώργος και ο Κοσμάς, προχωράμε ενωμένοι στο δύσκολο στρατί με το Χριστό για πάντα εμπρός οδηγητή». Και το τραγούδι έκλεινε τόσο επίκαιρα και σήμερα: «Δεν μας σκιάζουνε οι ανηφοριές μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτές, ούτε οι σεισμοί ούτε και οι βροχές αν δεν κάνω λάθος νικήσαμε και αυτές…». Μια όμορφη παρέα που ήξερε και δεν έχει ξεχάσει να αγωνίζεται.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου