Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Εθνική Νέων πόλο: Τα «χρυσά» παιδιά του κόσμου έφτασαν στην Ελλάδα

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έφεραν το ελληνικό πόλο στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία αυτή μένει να αναλυθεί, να αξιολογηθεί και αργότερα να αξιοποιηθεί. Αξίζουν πολλά μπράβο οι αθλητές, η επιτυχία αυτή  δείχνει τρομερό χαρακτήρα, κάτι που έφερε την ομάδα στην κορυφή. Είχαμε προετοιμαστεί δύο μήνες κυρίως ψυχολογικά, γιατί είναι ένα παιχνίδι μυαλού να παίζεις μια σειρά τέτοιων αγώνων», είπε  αρχιτέκτονας της τεράστιας επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τεό Λοράντος.
«Είναι μια δικαίωση για τον χώρο. Θεωρώ ότι η παραγωγική διαδικασία είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα. Και στο άθλημά μας αυτό γίνεται κατά κόρον. Δουλεύουν τα σωματεία, δουλεύουν οι Εθνικές ομάδες και θεωρώ ότι η προετοιμασία μας αυτή τη φορά ήταν πολύ ικανοποιητική, με τη συμβολή γης Ομοσπονδίας. Αυτό που ζήτησα εγώ πλέον από αυτά τα παιδιά είναι να συμπεριφερθούν σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, αλλά παράλληλα περιμένω και ότι θα αντιμετωπιστούν ως παγκόσμιοι πρωταθλητές».


Χαρούμενος και δικαιωμένος  για τον θρίαμβο της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών, ήταν ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ δέχθηκε τηλεφωνικά τα συγχαρητήρια του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, που «μετέφερε» και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
 Η δήλωση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου:
«Πολλά μπράβο σε αυτήν την ομάδα και τα μέλη της. Έγραψαν ακόμα μια χρυσή σελίδα στη μεγάλη στορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι διαχρονικά το καλύτερο ομαδικό άθλημα μακράν και προσφέρει συνεχώς σημαντικές διακρίσεις. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της κρίσης, τέτοιες επιτυχίες δείχνουν πως η Ελλάδα μπορεί να έχει κύρος, δυναμική, αξιοπρέπεια και να στέκεται ακόμα και στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο αθλητική. Αποκτά ευρύτερο πολιτικό χαρακτήρα, καθώς αποδεικνύει πως οι Έλληνες μπορούν να είναι πρωταγωνιστές και να βγάζουν αστείρευτες δυνάμεις. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, στους προπονητές τους και σε αυτούς που είναι κοντά τους και τους συμπαραστέκονται. Επιφυλασσόμαστε να τους αποδώσουμε τις τιμές που πρέπει και τους αρμόζουν. Τους το οφείλουμε για τον τεράστιο άθλο τους. Και κάτι ακόμα: Να παραμείνουν προσγειωμένοι για να προχωρήσουν και να πάνε ακόμα πιο ψηλά και σε επίπεδο ανδρών».
Δηλώσεις έκαναν οι μεγάλοι  πρωταγωνιστές του θριάμβου: 
 Ο αρχηγός της ομάδας  Γρηγόρης Καπετανάκης τόνισε: «Ξέρουμε ότι είναι όλοι περήφανοι για μας, συγγενείς, φίλοι, όλοι οι Έλληνες. Όλο το καλοκαίρι κουραστήκαμε, θυσιάσαμε πολλά πράγματα, πρωί και βράδυ προπόνηση, γιατί είχαμε έναν στόχο. Από την αρχή του τουρνουά είχαμε βάλει υψηλούς στόχους και όσο πέρναγαν οι μέρες στην προετοιμασία και βλέπαμε ότι είμαστε δεμένοι σαν μια παρέα, σαν μια οικογένεια, πιστεύαμε στο χρυσό!… Οτιδήποτε άλλο για μας ίσως ήταν αποτυχία».
 Μανόλης Ζερδεβάς: «Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Με τη δική μου απόδοση προσπαθούσα να δώσω ώθηση και στα άλλα παιδιά, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για μένα. Λειτουργήσαμε ως πρότυπο ομάδας. Εκτός από σωματικό κατόρθωμα ήταν και θέμα μυαλού. Ό,τι κάναμε το είχαμε επεξεργαστεί, το είχαμε δουλέψει με τον προπονητή μας. Αυτή η κορυφαία διάκριση ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και αποτελεί κίνητρο για τη συνέχεια».
 Αλέξανδρος Παπαναστασίου: «Για μας το κυριότερο είναι πως με τέτοιες νίκες κάνουμε περήφανους τους συμπατριώτες μας και ανεβάζουμε ακόμα περισσότερο το άθλημα στα μάτια τους. Είναι ένα άθλημα που φέρνει συνεχώς επιτυχίες και πιστεύω ότι πρέπει να τύχει μεγαλύτερης δημοσιότητας απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή».
Δημήτρης Νικολαϊδης: «Το πόλο της Ελλάδας έγραψε ιστορία. Είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε τον υψηλότερο στόχο που είχαμε βάλει. Γυρίσαμε πίσω παγκόσμιοι πρωταθλητές και όλοι οι Έλληνες μιλούν για την δική μας επιτυχία. Κι αυτό θα εδραιώσει τη θέση του αθλήματός μας ψηλά στην συνείδηση των Ελλήνων».
 Οδυσσέας Μασμανίδης: «Είναι μια δικαίωση σε μεγάλο βαθμό, γιατί το κυνηγάμε πολλά χρόνια τώρα. Είναι απερίγραπτο το συναίσθημα, είμαστε πολύ χαρούμενοι. Χαρήκαμε πολύ και τους αγώνες. Είναι μια μεγάλη επιτυχία που φωνάζει ότι είμαστε εδώ. Θα ήθελα να πω στα παιδιά που έρχονται από πίσω να μη σκέπτονται τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση».
Φώντας Σιορδίλης: «Το δύσκολο είναι πλέον να παραμείνουμε στο πιο ψηλό σκαλί και να ακολουθήσουν κι οι επόμενες γενιές. Όσο περισσότεροι γίνεται να πάνε και στη μεγάλη ομάδα των ανδρών. Αυτή τη διάκριση δεν την αλλάζω τώρα με τίποτα…».
Ο αρχηγός της αποστολής στο Βελιγράδι και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Γρυπάρης τόνισε: «Αυτή η ομάδα έχει ζηλευτή ομοιογένεια, επικράτησε άριστο κλίμα, υπήρξε σεβασμός μεταξύ παικτών και προπονητών, απόλυτη πειθαρχία και ακολουθήθηκε πιστά το σχέδιο του προπονητή. Είναι μια τεράστια, ιστορική επιτυχία και κυρίως όταν κερδίζεις την παγκόσμια δύναμη Σερβία μέσα στην έδρα της (στον ημιτελικό), αλλά και την Κροατία στον τελικό, στον οποίο έγινε η ανατροπή με υπομονή και σχέδιο».
 Ο Δημήτρης Γιακουμάτος δήλωσε από την πλευρά του: «Ξαναζούμε μια ανάλογη επιτυχία σαν αυτή πριν από 16 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μια ιστορική επιτυχία και οφείλεται στη δουλειά που γίνεται στο άθλημα στα σωματεία σε όλη την Ελλάδα και στην Ομοσπονδία».

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου