Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ο Τόλης, η Ζωή και ο…Βασίλης.



                                                   Απο τις προσωπικές μας ιστορίες.


Καταλαβαίνω ότι στην ανάγνωση του τίτλου του άρθρου μας θα απορεί κανείς και θα αναρωτιέται τη δουλεία έχει ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Ζωή Λάσκαρη και ο Αγαπημένος μας φίλος Βασίλης Καραγιάννης. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.



Το 1970 στα γυρίσματα της ταινίας ''Μαριχουάνα Στοπ'' ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν παράφορα απασχολώντας τα Μέσα ενημέρωσης της εποχής με πηχυαίους τίτλους και πολλά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Ο έρωτας τους κράτησε τρία χρόνια με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αφιερώνει στην Ζωή Λάσκαρη πολλά τραγούδια με ξεχωριστό το «Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά». Σε εμάς τους Πειραιώτες ο Τόλης Βοσκόπουλος εκτός από την μεγάλη του καλλιτεχνική αξία, αποτελεί και ένα κρυφό ή φανερό καμάρι για έναν συντοπίτη μας που κατάφερε να ξεχωρίσει και να βάλει το δικό του λιθάρι στο οικοδόμημα του Ελληνικού Πολιτισμού. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε ότι για κάθε πειραιώτη ότι αφορά τον Πειραιά πάντα  μυθοποιείτε.



Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980 τότε που οι επαγγελματικές σχολές ήταν σε μεγάλη άνθηση, πολλοί από εμάς αποφασίσαμε να σπουδάσουμε σε αυτές για να προσκομίσουμε εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον. Από στόμα σε στόμα και παρασέρνοντας ο ένας τον άλλον σε μια τέτοια σχολή βρέθηκα και εγώ ( μαζί με πολλούς άλλους ) μαζί με τον Βασίλη σπουδάζοντας ηλεκτρονικά ή κάτι τέτοιο. Πηγαίναμε στην ιστορική πια ΕΠΑΣ της περιοχής του Βώκου που τώρα δεν λειτουργεί με εκπληκτικούς καθηγητές όπως: ο Φιλτικάκης, Στάης, Αλεξανδρίδης, Φλώρος, Δελαπόρτας και άλλοι. Ο Βασίλης τότε είχε ένα σπορ αμάξι και κάθε απόγευμα ανεβαίναμε μαζί στην σχολή και σε όλη την διάρκεια της διαδρομής άκουγε φυσικά, Τόλη Βοσκόπουλο και καμία δεκαριά φορές το τραγούδι «Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά». Με τα νεύρα μας να χτυπάνε κόκκινο.


Κατά την διάρκεια της φοίτησης μας ζήσαμε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές που τώρα θυμήθηκα με αφορμή το Θάνατο της αείμνηστης Ζωής Λάσκαρη. Με τον Βασίλη μας συνδέουν πολλά και ασφαλώς το «Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά», και όλοι γνωρίζουμε πόσο εξαιρετικό παιδί είναι. Οι δρόμοι μας τελευταία πάλι ξανάσμιξαν στον Δήμο Πειραιά με τον καθένα από εμάς να αγωνίζεται από την θέση του για το καλύτερο της πόλης μας που αγαπάμε και ζούμε. Ο Βασίλης ως σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά και ως Διαμερισματικός Σύμβουλος έχει αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις για την εργατικότητα του, την ευγένεια του, την καλή του διάθεση και το ήθος του. Α! και κάτι τελευταίο αν τον συναντήσετε μην διστάσετε να του ζητήσετε να σας τραγουδήσει το «Ξανθή Αγαπημένη Παναγιά» δεν θα το μετανιώσετε και δεν θα σας αποκαλύψει ποτέ για ποια το τραγουδάει…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου