Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Η θεατρική ομάδα της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.




Η ενορία του Αγίου Βασιλείου εκτός από όλες τις άλλες δραστηριότητες που είχε αναπτύξει στον τομέα της Νεότητας και για τις οποίες έχουμε κατά καιρούς αναφερθεί, είχε δημιουργήσει και θεατρική ομάδα. Την θεατρική ομάδα στελέχωναν οι κατηχητές και οι κατηχήτριες της ενορίας μας και όσα παιδιά των κατηχητικών επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε αυτήν. Συνήθως τα έργα που έπαιζε η θεατρική μας ομάδα τα έγραφε η εκπληκτική και παραστατική θεατρική πένα του π. Ιγνατίου και σε κάθε γιορτή της ενορίας κυρίως επετειακή, κάποιο έργο πάντα θα παρουσιαζόταν στους ενορίτες  περνώντας μέσα από την θεατρική πράξη το μήνυμα και το νόημα της γιορτής. Μερικές θεατρικές παραστάσεις την ενορίας μας έχουν μείνει ανεξίτηλες στην μνήμη μας και τις είχαν παρακολουθήσει πλήθος πειραιωτών από όλες τις ενορίες του Πειραιά.




Τα στελέχη της θεατρικής ομάδας του Αγίου Βασιλείου συμμετείχαν και στις θεατρικές παραγωγές της Μητροπόλεως Πειραιώς στις γιορτές Νεολαίας  στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά και σε μερικές χρονιές και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιώργου Βουτσίνου η Μητρόπολη Πειραιά παρουσίασε πολλά και σημαντικά έργα στα οποία όπως προαναφέραμε συμμετείχαν και πολλά στελέχη της ενορίας μας και θα πρέπει να αναφέρουμε τον Γιώργο Σκυριανό, τον Γιώργο Βλαχάκη, τον αείμνηστο Νεκτάριο Βενιέρη, τον Νίκο Μπουζαλάκο, την Έφη Καράβολου, την Μαρία Τέτση και πολλούς άλλους.


Τα τελευταία χρόνια η θεατρική ομάδα του Αγίου Βασιλείου Πειραιά είχε καθιερώσει τα μικρά μονόπρακτα σκετσάκια κυρίως αυτά που παιζόντουσαν στην κατασκήνωση και προσέφεραν γέλιο και ευχαρίστηση στους θεατές που τα παρακολουθούσαν. Η θεατρική ομάδα του Αγίου Βασιλείου ήταν ένα ξεχωριστό και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της ενορίας μας και της ζωής μας…





Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου