Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι κινδυνεύουν και στα Σκόπια


Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων 
Η Ορθοδοξία δεν διώκεται μόνο από τους Ισλαμιστές της Μέσης Ανατολής. Διώκεται και στα γειτονικά μας Σκόπια. Στη Συρία ένας Ελληνορθόδοξος και ένας Συροϊακωβίτης Επίσκοπος απήχθησαν από ακραίους Ισλαμιστές αντικαθεστωτικούς και έκτοτε όλοι προσευχόμαστε για τη ζωή τους και για τη απελευθέρωσή τους. Στα Σκόπια οι απαγωγές Ορθοδόξων Επισκόπων γίνονται με πιο νομιμοφανή τρόπο. Με δικαστικές αποφάσεις, με στημένες
κατηγορίες και με ψευδομάρτυρες!

Συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση τον Ιωάννη Βρανιτσκόφσκι, Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος και Μητροπολίτη Σκοπίων της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, με την αναπόδεικτη κατηγορία της παράνομης αγοραπωλησίας ακινήτων. Είναι η πολλοστή φορά που ο Ιωάννης καταδικάζεται και φυλακίζεται από το αντιδημοκρατικό καθεστώς των ψευδομακεδόνων. Η πραγματική αιτία των διώξεων είναι η αποκοπή του από τη Σχισματική «Μακεδονική» Εκκλησία, η οποία στηρίζει το ιδεολόγημα της «Μεγάλης Μακεδονίας» και η ένταξή του στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Σερβίας. Οι Σέρβοι του έχει παραχωρήσει το Ορθόδοξο ποίμνιο του κράτους των Σκοπίων και του έδωσαν ένα τίτλο ο οποίος δεν περιέχει το όνομα «Μακεδονία». Ο Ιωάννης είναι σκοπιανός υπήκοος, αλλά γνωρίζει την ιστορία και την εθνολογία της περιοχής και αρνείται να συμμετάσχει στα προπαγανδιστικά παιγνίδια της πολιτικής ηγεσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης ενοχλεί τη σκοπιανή ηγεσία, διότι με την παρουσία του και το έργο του θυμίζει ότι η τεχνητή Εκκλησία που κατασκεύασε ο ... άθεος κομμουνιστής Τίτο είναι αποκομμένη από όλους τους Ορθοδόξους. Ενοχλεί διότι σπούδασε Θεολογία στη Θεσσαλονίκη, κατέχει ελληνικό διδακτορικό τίτλο και διαβάζει την Καινή Διαθήκη από το ελληνικό πρωτότυπο. Ενοχλεί, διότι έχει δημοσίως ομολογήσει ότι ο λαός της ΠΓΔΜ αποτελείται από πολλές εθνότητες, Έλληνες, Βουλγάρους, Σέρβους και άλλους και γι’ αυτό η Εκκλησία δεν πρέπει να αποκαλείται «Μακεδονική». Ενοχλεί, διότι ήταν αρχικά Επίσκοπος της Σχισματικής κρατικής Εκκλησία, αλλά κατάλαβε το λάθος του και ενετάχθη στο Σερβικό Πατριαρχείο.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν την πλειοψηφία στο σκοπιανό κράτος. Ο Ιωάννης θα μπορούσε να βοηθήσει στην ειρηνική συνύπαρξη των Βαλκανικών λαών αν τον άφηναν ήσυχο να ποιμάνει το ποίμνιό του. Οι διώξεις εναντίον του έχουν πολιτικό περιεχόμενο. Η Ευρώπη ας μάθει ότι στα Σκόπια παραβιάζονται συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της 7.7.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου