Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας…22 Μαΐου 1999…



Στις 22 Μαΐου του 1999 το βράδυ, σε συνέχεια της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε μεγάλη γιορτή νεολαίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η οποία οργανώθηκε από το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την διεύθυνση του Αρχιμανδρίτη Συμεών Βενετσιάνου και την παρακολούθησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Τον Οικουμενικός Πατριάρχης, προ του Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο, υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος και ο Δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης.


Στην γιορτή εμφανίστηκαν περισσότερα από 1500 παιδιά των ενοριών της Αρχιεπισκοπής και των οκτώ Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου σε μια φαντασμαγορική παρουσίαση όπου Νεανικές Χορωδίες, Παραδοσιακά Χορευτικά Συγκροτήματα και Θεατρικά δρώμενα συγκρότησαν ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα αντάξιο του τιμωμένου προσώπου. Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Χριστόδουλος και εμπνευσμένο μήνυμα προς τους νέους ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης.


Μετά την γιορτή, ακολούθησε  επίσημο δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος και έκανε αίσθηση  όταν ανέφερε στην πρόποση του, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο, ότι η αγάπη του και η δράση του είναι : « πρότυπον που χρήζει μελέτης και μιμήσεως»…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου