Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πειραιώς Σεραφείμ: ''Η Ρεπούση προσπαθεί να αποδυναμώσει το Γένος μας από τις αξίες''

serafeimpeir2904444 625
Του Αιμίλιου Πολυγένη
Στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 9.89 μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κα Ρεπούση, περί γενοκτονίας των ποντίων και χορό του Ζαλόγγου.
"Σέβομαι και εκτιμώ την κα Ρεπούση ως πρόσωπο, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η κα Ρεπούση δεν εκφράζει τον πειραϊκό λαό", ξεκαθάρισε από την αρχή ο κ. Σεραφείμ.
Στη συνέχεια ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε ότι "η ιστορία δεν γράφεται κατά την θέληση μας, η κατά την προσωπική μας αντίληψη και ιδεολογία. Η ιστορία είναι μια πραγματικότης και μπορούν να την μαρτυρήσουν μόνο εκείνοι που την βίωσαν και την έζησαν."

"Ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολώμος παραπέμπει σε μια στροφή του εθνικού ύμνου στο Ζάλογγο, αλλά Ζάλογγο ήταν καθημερινά η ζωή των σκλαβωμένων Ελλήνων επί τέσσερεις αιώνες. Εδώ κάποιοι προοδευτικοί επιδιώκουν την απομυθοποίηση και απομείωση της ιστορία και αυτή είναι η πραγματικότης", πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.
Σε άλλο σημείο αποκάλυψε ότι έχει απευθύνει μήνυμα στην κα Ρεπούση, η οποία δεν είχε την τόλμη ούτε να απαντήσει, σε διάφορα ερωτήματα που της έχεις απευθύνει.
"Για την επίτευξη όμως της παγκόσμιας κυβέρνησης, απαιτείται να απομιωθούν τα εθνικά κράτη, και βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει στερηθούν οι άνθρωποι της ιστορικής μνήμης", υπογράμμισε ο κ. Σεραφείμ.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας για το λόγο που τά κάνει αυτά η κα Ρεπούση, μεταξύ άλλων τόνισε: "Η κα Ρεπούση προσπαθεί να απογυμνώσει και να αποδυναμώσει το Γένος μας από τις αξίες, από τις οποίες εγκολπόθηκε την αλήθεια του."
Τέλος σχολιάσχοντας το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ανέφερε ότι "Ελλάς και ρατσισμός είναι δύο έννοιες ασύμβατες, διότι στη χώρα μας ρατσιστικά φαινόμενα δεν υπάρχουν, παρά μόνο κάποια μεμονομένα από κάποιες ομάδες."
"Όμως τα συγκεκριμένα νομοθετήματα που έρχονται στη Βουλή, έχουν κάποιες προβληματικές θέσεις, διότι δεν είναι σωστό με νόμους να απομειώνετε η ελευθερία της γνώμης", πρόσθεσε κλείνοντας  ο κ. Σεραφείμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου