Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

"Ο Τελευταίος Χαρούμενος!"
Του Λάκη Λαζόπουλου

 Έφυγε ο Κώστας. Ο Κώστας μας. Ο τελευταίος χαρούμενος μιας εποχής που μας άφησε σημάδια πως να βρίσκουμε το γέλιο όταν χανόμαστε στα σημερινά πελάγη.
Αληθινά αισιόδοξος. Αστείρευτος. Δεν τον άκουσα μια φορά να πει ρε γαμώτο αφήστε με ήσυχο ,έχω τα ψυχολογικά μου σήμερα. Ποτέ. Όρθιος, χαμογελαστός, το πιο καθαρόαιμο άλογο της κωμωδίας! «Λακη,Μπαίνω εγώ τώρα σαν γέρος στη σκηνή ε;» μου είπε κάποια στιγμή στα γυρίσματα των τελευταίων 10 Μικρόν Μήτσων! Τα έχασα. Τον βλέπω λοιπόν πάει στο σκηνικό πίσω και αρχίζει να βήχει και να τρεμουλιάζει την φωνή του. Ήταν 86 και προσπαθούσε να μπει στο ρόλο του γέρου. Δεν τον συνάντησε ποτέ τον γέρο. Σε ρόλο ναι. Γεράματα είχε, γέρος δεν έγινε ποτέ. Ύστερα στα Χτυποκάρδια στο θρανίο. Στο ΗΒΗ. Πάλευε να ανέβει αυτά τα τρία σκαλοπάτια και μόλις ανέβαινε επανω η σκηνη φωτιζε. Έψαχνε τον ρόλο σαν μαθητούδι. Όχι, το κοινό δεν έπρεπε να φύγει ποτέ με κάτι λίγο απ τον Βουτσά!Πολεμιστής μακράς πνοής! Ταλεντάρα. Με ήθος εποχής αδιατάραχτο στους φάλτσους καιρούς των τηλεψώνιων. Φτιαγμένος Από κινηματογραφικό πανί, από θεατρικό σανίδι και φύσει αισιόδοξος ο Βουτσας ήταν ο τελευταίος χαρούμενος μιας χώρας που χάθηκε στην ομίχλη της στεναχώριας!
Άνθρωπος προοδευτικός. Που δεν πήρε καμμιά θέση μεγαλοπαράγοντα για να ζει με χρήματα του Δημοσίου. Έκανε περιοδείες σ'αυτήν την ηλικία για να βγάζει τα της ζωής. Ανοιχτός στον νου και στην καρδιά. Χαίρομαι για όσες φορές βρέθηκα μαζί του. Στην Λάρισα όταν είχε έρθει με όλους τους σπουδαίους κωμικούς αυτού του τόπου στο Τσαντήρι, Κάποια στιγμή στην πρόβα τον κρατάει ο Θύμιος Καρακατσάνης και του λέει. « Κώστα μου πως φοβάμαι ότι θα μου πεθάνεις στα χέρια σ αυτήν την περιοδεία» και απαντάει ο Βουτσάς. «Μην ανησυχείς θα σας θάψω όλους. Εγώ έχω χαρά εσάς θα σας φάνε οι στεναχώριες». Έφυγε ο Κώστας μας αφήνει μόνους στην εποχή της λερωμένης χαράς. Τον ευχαριστούμε όλοι για το γέλιο που μας χάρισε . Τον ευχαριστώ προσωπικά που με τίμησε με την παρουσία του στην κάθε μου πρόσκληση!

Γεια σου Κώστα μου. Γλυκέ και Αγαπημένε μου Κώστα Βουτσά. Στο καλό.!! οι ουρανοί απόψε έχουν πολύ μεγάλη χαρά!

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου