Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Η συγκινητική προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά…



Το Δεκέμβριο του 1998 οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά αποφασίζουν να τραγουδήσουν τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο και ήταν από τα πρώτα δημόσια σχολεία που πήραν αυτήν την γλυκιά πρωτοβουλία. Τα παιδία συνοδευόμενα από τον Διευθυντή του σχολείου τους τον κ. Χρήστο Μακρή (Πρόεδρος σήμερα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά), από τον Μουσικό κ. Μάνο Αχαλινοτόπουλο (Λέκτορας σήμερα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας) και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων, φτάνουν στο επισκοπικό μέγαρο και το κατακλύζουν με φωνές και χαμόγελα. Ο Σεβασμιώτατος ακούει συγκινημένος τις μελωδικές παιδικές χαρούμενες φωνές που συνοδεύονται από τους ήχους του κλαρίνου του μουσικού τους κ. Αχαλινοτόπουλου και τους εύχεται πατρικά για την ζωή και την πρόοδο τους. Όταν  τελειώνει ο Σεβασμιώτατος την μικρή του ομιλία, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Μακρής εκφράζει την στεναχώρια του για το γεγονός ότι στην σχολική του μονάδα που λειτουργούσε τμήμα φύλαξης (προπομπός του ολοήμερου σχολείου) υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα της σίτισης. Αμέσως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος δίνει εντολή στην ενορία της Ευαγγελίστριας Πειραιώς για να αναλάβει την σίτιση των μαθητών ( συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ).


Βλέποντας την άμεση ανταπόκριση και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου ο κ. Χρήστος Μακρής εκφράζει και ένα δεύτερο πρόβλημα της σχολικής μονάδας την έλλειψη ηλεκτρονικού υπολογιστή που θα βοηθούσε τους μαθητές στην ενίσχυση των γνώσεων τους και στην εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος χωρίς να αποκριθεί στον Διευθυντή με ένα νεύμα κάλεσε κοντά του έναν συνεργάτη του και του μίλησε κατά πρόσωπο και ψιθυριστά. Μετά από λίγο ο εν λόγο συνεργάτης  γύρισε με έναν λευκό φάκελο τον οποίο και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο. Την στιγμή που ο  Διευθυντής του σχολείου αποχαιρετούσε τον Σεβασμιώτατο, εκείνος του έδωσε τον λευκό φάκελο. Όταν ο Διευθυντής επέστρεψε στο σχολείο και άνοιξε τον φάκελο υπήρξαν μέσα 100 χιλιάδες δραχμές και με αυτές αγόρασαν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήταν ο πρώτος του σχολείου και η προσφορά αναγράφεται στο βιβλίο δωρεών για να θυμίζει την σπουδαία αυτή πράξη αγάπης του Σεβασμιωτάτου.


Αυτός ήταν ο Γέροντας Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, γεμάτος αγάπη για όλους, κυρίως για τους νέους και έδινε κάθε ικμάδα της ύπαρξης του για την πνευματική τους πρόοδο…

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου