Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γλυφάδας ΠαύλοςΕκοιμήθη τα ξημερώματα σε ηλικία 76 ετών ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος.
Ο κατά κόσμον Ευστράτιος Σπ. Τσαούσογλου γεννήθηκε το 1943 στην Ερμούπολη της Σύρου, καταγόμενος από πατρός εκ Σμύρνης. Ήταν  πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (εισήγηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος) στην Ποιμαντική- Κοινωνιολογία και Ψυχολογία για νέους. Είναι γνώστης της αγγλικής γλώσσας. Υπήρξε υπότροφος του Ελληνικού Κράτους στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Βιομηχανίας “Γιώτης”.
Χειροτονήθηκε διάκονος το 1966 και πρεσβύτερος το 1969. Στις 11 Οκτωβρίου 2002, εξελέγη απο την Ιεραρχια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Γλυφάδας, χειροτονήθηκε στις 14 του ίδιου μηνός και ενθρονίσθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2002.

Είχα την ευλογία από τον Θεό να γνωρίσω τον Σεβασμιώτατο όταν ως Αρχιμανδρίτης ήταν Διευθυντής του Οικοτροφείου της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και εγώ Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου και είχαμε μια αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία. Ο Σεβασμιώτατος ήταν ένας άνθρωπος φλογερής αγάπης με σταθερές παραδοσιακές απόψεις και με παρρησία γνώμης αξιοθαύμαστη. Του ευχόμαστε Καλό Παράδεισο και τον ευχαριστούμε από καρδιάς για όσα προσφέρατε στην ψυχή μας στα πρώτα μας νεανικά βήματα.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου