Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Φεβρουάριος 1999



Τον Φεβρουάριο του 1999, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας κοσμώντας το εξώφυλλο της με το γεγονός της Υπαπαντής. Στο τεύχος που ήταν το 91, στον ένατο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Η περί ηθικής διδασκαλία της Εκκλησίας και Καιρός μετάνοιας, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου με τίτλο: Και οι κρίνοντες κρίνονται, του Ηγουμένου π. Γεώργιου Καψάνη με τίτλο: Τι να πούμε στους νέους; του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεώργιου Δορμπαράκη με τίτλο: Προς δικαίωση της πορνείας;, της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Η Υπαπαντή του Χριστού σταθμός της Θείας Οικονομίας, του Βασίλειου Σκιαδά με τίτλο: Από τον ανθρωπισμό στον θεανθρωπισμό, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου – Σουρέλη με τίτλο: Μη φοβάσαι ζει ο Θεός, του Κωστή Κούκη με τίτλο: Χαρά στην πεμονή σου, του Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο: Παιδεία και Εθνική ταυτότητα στην εποχή του ευρώ, Θεοδώρου Ψαριώτη με τίτλο: Και αγαπητική σχέση προς τα ζώα, του Παναγιώτη Χαρατζόπουλου με τίτλο: Οι νέες τεχνολογίες στη ζωή των παιδιών και των εφήβων.


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος στην Επιμέλεια Εκδόσεως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης στις διαφημίσεις οι Δημήτριος Αλφιέρης και Αναστάσιος Κυριακού και στις Συνδρομές η Ασπασία Αθανασάκη. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 500 δραχμές…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου