Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Φεβρουάριος 1992



Τον Φεβρουάριο του 1992, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας από την Μητρόπολη Πειραιώς. Στο τεύχος που ήταν το 14, στον δεύτερο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Θα συνεχισθεί ο κατήφορος; και Πρώτα τον άνδρα και μετά τα παιδιά, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος Χριστόδουλου με τίτλο: Οι Ορθόδοξοι αντιμέτωποι του Βατικανού και των Ουνιτών, του Αθανάσιου Κοτταδάκη με τίτλο: Πτώση του «Πύρρου Δράκοντα», της Κατερίνας Τσακίρη με τίτλο: Γλυκός ο δρόμος του γυρισμού, της Βαρβάρας Καλογεροπούλου Μεταλληνού με τίτλο: Η Μητέρα του Αγίου, του Κωνσταντίνου Κούκη με τίτλο: Η Κυρά, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη με τίτλο: Περπάτησε μαζί μας η Κυρά, του Κωνσταντίνου Χολέβα με τίτλο: Το προοίμιο του Μακεδονικού Αγώνα, του Βλάσση Αγτζίδη με τίτλο: Ελληνική αναγέννηση στην παλαιά Σοβιετική Ένωση, της Ναυσή Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Επάγγελμα; Οικιακά, του Ιωάννη Κορναράκη με τίτλο: Το πρόβλημα των «Ψυχολογικών Προβλημάτων», του Δημήτρη Καραβασίλη με τίτλο: « Συ κατ’ αρχάς Κύριε », της Γκαμπριέλας Παπαευθυμίου με τίτλο: Οι ξύλινες Εκκλησίες της Τρανσυλβανίας, Στο τεύχος αυτό φιλοξενήθηκε η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από τον Δημοσιογράφο Διονύση Μακρή  με τίτλο: « Η Ενότητα είναι πνευματική δύναμη της Εκκλησίας μας…».


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Επιμέλεια Έκδοσης ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος,  Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Ευγενία Τύρμπα, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 200 δραχμές…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου