Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

«Εναλλακτικοί Δρόμοι για Ευκαιρίες Απασχόλησης στην Ψηφιακή Εποχή»


Το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας σας προσκαλεί στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικοί Δρόμοι για Ευκαιρίες Απασχόλησης στην Ψηφιακή Εποχή» στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρες 10:00 - 16:00 στην αίθουσα συνεδρίων του Aegean College (Αλκιβιάδου 122, Πειραιάς).
Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων DROP-IN και EmpoweringYou τα οποία υλοποιεί το ΚΜΟΠ στην Ελλάδα.
Κύριο αντικείμενο του συνεδρίου είναι οι ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που υπάρχουν εκτός του επίσημου εκπαιδευτικού πλαισίου, είτε με τη μορφή συμμετοχής σε προγράμματα Δια Βίου Μάθησης είτε με την βοήθεια της τεχνολογίας (e-learning, ηλεκτρονικές πλατφόρμες κλπ). Ο συνδυασμός των νέων εκπαιδευτικών μεθόδων με τη δικτύωση και την κοινωνική δράση, ως το όχημα για μια ενεργή συμμετοχή και διακυβέρνηση των νέων σε τοπικό, εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο θα αποτελέσει επίσης βασικό θέμα του συνεδρίου.
Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν ενώ οι ομιλίες θα είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Aegean College.


Ομιλητές του συνεδρίου

Κωνσταπάνος Μηλιαρέσης
Co-founder, Ethelon
Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης είναι ένας νέος επαγγελματίας  που χαρακτηρίζεται από το πάθος του για τον εθελοντισμό, τα events & projects και την επιχειρηματικότητα.
Είναι ενθουσιώδης και πολυπράγμων, εθισμένος στις καινοτόμες ιδέες και στο να ταξιδεύει με ένα σακίδιο στον ώμο.
Έχοντας μεγαλώσει και ωριμάσει μέσω της AIESEC και των TEDx Events και με το πτυχίο του στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ο.Π.Α, ο Κωσταπάνος στοχεύει στο να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητά του και την επιμονή του έτσι ώστε να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.
Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής του οργανισμού ethelon προωθώντας τον εθελοντισμό στην ελληνική κοινωνία και δημιουργώντας την ιδανική σχέση συνεργασίας και συμπόρευσης στην πράξη, μεταξύ ατόμου/εθελοντή, ΜΚΟ και εταιρειών, με στόχο το κοινό καλό.
Μέσω της ethelon έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις από το Ashoka Foundation ως Global Changemaker και έχει βρεθεί στην λίστα του Forbes 30 Under 30, στην κατηγορία Social Entrepreneur.
 
Ελένη Τσιπά
PR & CSR Specialist, GCMM cluster, Oracle Hellas
Η Ελένη Τσιπά είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Oracle με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, την Αλβανία, το Κόσοβο και την πΓΔΜ από το 2004.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις marketing και Δημοσίων Σχέσεων στις εταιρείες: Intel, IKON Porter Novelli, Bull, Intersys, Compupress.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στοMarketing, του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών και υποστηρίζει εθελοντικά πολλές δράσεις ΜΚΟ.
Είναι παντρεμένη και μητέρα μίας κόρης.
 
Γιάννα Μίχου
Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων Skywalker.gr
Η Γιάννα Μίχου διαθέτει 20ετή εμπειρία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ανηλίκων και ενηλίκων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Την τελευταία δεκαετία ασχολείται με την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, είναι Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων στη Skywalker.gr και πιστοποιημένη στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων.
Κώστας Ζουρδός
Εκπαιδευτικός, συντονιστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πειραιά

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου