Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Το εξώφυλλο της Πειραϊκής Εκκλησίας, Φεβρουάριος 1993



Τον Φεβρουάριο του 1993, κυκλοφόρησε στα περίπτερα το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας με κεντρικό: Το Εκκλησιαστικό Πρόβλημα. Στο τεύχος που ήταν το 25, στον τρίτο χρόνο της κυκλοφορίας του συνεργάστηκαν αξιόλογες προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της Παιδείας και του Πολιτισμού.


Τα κύρια και αξιόλογα άρθρα ήταν: Του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου με τίτλο: Να αναγραφεί το Θρήσκευμα στις ταυτότητες και Η μάστιγα του αιώνα, της Κατερίνας  Τσακίρη με τίτλο: Από αμαρτωλή Φωτεινή, του Αθανάσιου Κοτταδάκη με τίτλο: Εκκλησία Πρόσκληση Οικουμενικής Παρουσίας, του Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπου Μπόγρη με τίτλο: Σύνδρομα Αλαζονείας, του Κωνσταντίνου Κούκη με τίτλο: Δωρεάν, του Χρήστου Κρικώνη με τίτλο: 50 χρόνια Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Χρήστου Παπαθανασίου με τίτλο: Το ενδιαφέρον για την Ορθοδοξία στην Δυτική Ευρώπη, σήμερα, της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τίτλο: Μυγδαλιά μου εσύ, του Σπύρου Δρακόπουλου με τίτλο: Μεταμοσχεύσεις οργάνων, του Σαράντου Καργάκου με τίτλο: Μεγάλη πολιτεία, μεγάλη μοναξιά, του Βλάση Αγτζίδη με τίτλο: Οι Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, του π. Γεράσιμου Ζαμπέλη με τίτλο: Μοντέρνα μουσική στον αστερισμό της απελπισίας, της Σοφίας Χατζή με τίτλο: Οδοιπορικό στο Ζαΐρ, της Ναυσής Ιεσσαί-Κασιμάτη με τίτλο: Μυγδαλιά και φλεβάρης, του Αθανάσιου Γιαλούρη με τίτλο: Αναιμία. Στο τεύχος αυτό φιλοξενήθηκε η συνέντευξη του Νομάρχη Πειραιά κ. Παναγιώτη Γύφτουλα από τον Παναγιώτη Χαρατζόπουλο με τίτλο: « Η συμφωνική ορχήστρα του Πειραιά ανήκει σε όλους τους Πειραιώτες».


Στο περιοδικό Διευθυντής ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Γεωργακόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πειραιώς, Συντονιστής της ύλης ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, στις Διορθώσεις η Ελένη Χατζόγλου, στην Καλλιτεχνική Επιμέλεια ο Νίκος Ζαμπαζιώτης, στην Μηχανογράφηση ο π. Δημήτριος Μπαλκανάς και στις συνδρομές ο π. Δημήτριος Καραλής και ο κ. Γεώργιος Λουτράρης. Για την ιστορία το τεύχος κόστιζε 300 δραχμές...

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου