Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά, 6 Δεκεμβρίου 2001



Με ιδιαίτερα αισθήματα ευλάβειας, τιμής και χαράς και υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Πειραιώς Καλλίνικου, υποδέχθηκε στην πόλη του Πειραιά μέρος των Ιερών Λειψάνων του Επισκόπου Μύρων Λυκίας Αγίου Νικολάου, του Θαυματουργού, προστάτου των Ναυτικών μας, που μεταφέρθηκε με τη Φρεγάτα «Σπέτσαι» του Πολεμικού μας Ναυτικού από τον Ακράγαντα της Σικελίας, για να εναποτεθεί μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οινουσών.



Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμαρχο Οινουσών κ Ευάγγελο Αγγελάκο, ο οποίος και πρότεινε στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του Ιερού τεμαχίου, να παραμείνει για λίγες ημέρες στην πόλη του Πειραιά, για προσκύνημα από τους ναυτικούς μας και τις οικογένειες τους, μια και ο Πειραιάς αποτελεί το κέντρο ναυπηγήσεως, επισκευών και λιμενισμού εκατοντάδων σκαφών, αλλά και το κέντρο της ναυτικής εκπαίδευσης, λιμενοφύλαξης και ναυτολογήσεως χιλιάδων ναυτικών .


Το Ιερό Λείψανο παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο οποίος μετά την Δέηση απεύθυνε στους πιστούς έναν θερμό συγκινητικό λόγο, εστιάζοντας στην ξεχωριστή τιμή που δέχθηκε η πόλη του Πειραιά και ιδιαίτερα οι ναυτιλλόμενοι. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Οινουσών κ. Αγγελάκο για την ευκαιρία που έδωσε στους πιστούς να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο και να προσευχηθούν στο Θεό. Στην συνέχεια ακολούθησε λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.


Την παραμονή και ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, προστάτου Αγίου της πόλεως του Πειραιά, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου μεταφέρθηκε για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και εν συνεχεία εναποτέθηκε και πάλι στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου όπου μερίμνη του Δημάρχου Οινουσών κ. Ευάγγελου Αντωνάκου αναχώρησε για τη Χίο και από εκεί για τις ακριτικές Οινούσες.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου