Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ο πιο μεγάλος μάγκας...

                                    524707_3671884795282_1290961845_n.jpg

Κάθε μέρα για εφτά χρόνια έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς η καρδούλα του δεν άντεξε.
Ο μικρός Ηλίας Αλεξάνδρου από το Βλαχιώτη Λακωνίας, που έδινε μαθήματα ψυχικού μεγαλείου με το θάρρος του και το χαμόγελό του έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς του και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του αλλά και όλη την τοπική κοινωνία που τον αγαπούσε και έκανε ό, τι μπορούσε για να τον βοηθήσει.
Ο Λιάκος , όπως τον φώναζαν όλοι, από πολύ νωρίς, μόλις 6 μηνών, παρουσίασε  αναπτυξιακά προβλήματα και στη συνέχεια ανγκάστηκε να υποβληθεί σε τραχειοτομή.  Αργότερα, εκδηλώθηκε νέο πρόβλημα με την καρδούλα του που όμως ήταν αδύνατο να το αντιμετωπίσει σε νοσοκομείο της Ελλάδας. Αν και χάθηκε αρκετός χρόνος λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας, ο μικρός Ηλίας τελικά ταξίδεψε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης Cantonal, όπου και συνάντησε τον διάσημο παιδοκαρδιουχειρουργο, Αυξέντιο Καλαγκο. Από τότε έκανε 7 επεμβάσεις.
Μετά τις επεμβάσεις ο μικρός Ηλίας τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη και το μεσημέρι της Τετάρτης η καρδούλα του τον πρόδωσε.
Η σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook, «Το τελευταίο λεύκωμα του μικρού Λιάκου μας» έχει πλημμυρίσει από μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στην οικογένειά του.

Καλό σου ταξίδι μικρέ πρίγκιπά εκεί στην γειτονιά των Αγγέλων. Εμείς που γνωρίσαμε την ιστορία σου, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Ρίχνε και καμιά ματιά και σε μας εδώ στην γη. Καλή αντάμωση μικρέ πρίγκιπά μεγάλε μάγκα, το πέρασμα σου από τη ζωή ήταν για εμας ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας. Κ.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου