Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΕΡΙΑ!

15Δύο οικογένειες στην Κεφαλονιά εδώ και μήνες είναι χωρίς ρεύμα. Τα παιδιά τους πηγαίνουν σχολείο και αναγκάζονται να διαβάζουν με κεριά.Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης αναδεικνύει το σοβαρό αυτό θέμα και απαιτεί την επανεσύνδεση του ρεύματος.

Tο κείμενο της ΕΛΜΕ :

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: elme_ki@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΕΗ ΑΕ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Είναι έγκλημα!!! Η ΔΕΗ ΑΕ αφήνει μέσα στο χειμώνα δύο οικογένειες μαθητών μας χωρίς ρεύμα, με τα μικρά παιδιά να τουρτουρίζουν από το κρύο και να διαβάζουν με κεριά. Συγκεκριμένα, δύο μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων, εδώ και πέντε μήνες ο μία και εδώ και ένα μήνα η άλλη, βρίσκονται σε αυτή την άθλια κατάσταση εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Αυτή είναι η πολιτική του «εξορθολογισμού» για την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών. Τη στιγμή που φοροαπαλλάσσουν και ενισχύουν αδρά τους μεγαλοκαρχαρίες, αφήνουν σε ανείπωτη ένδεια τη φτωχολογιά. Αυτό είναι το άθλιο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.

Δεν έχουμε ανάγκη από φιλάνθρωπους ούτε από εναλλαγές στην πολιτική που θα υπηρετεί την κυρίαρχη τάξη. Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης στις 20 Φλεβάρη καταστήσαμε σαφές στη ΔΕΗ ΑΕ, μαζί με όλο το ταξικό κίνημα της Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ότι δεν θα ανεχθούμε να ζουν άνθρωποι χωρίς ρεύμα.

Έχουμε ανάγκη από μαζική – οργανωμένη λαϊκή δράση και αλληλεγγύη:

· Ενάντια στο σύστημα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

· Κανένας μαθητής και κανένας άνθρωπος χωρίς ρεύμα – νερό – τηλέφωνο.

· Κάτω τα χαράτσια και οι φόροι για το λαό.

· Εδώ και τώρα να επανασυνδεθούν στο δίκτυο τα σπίτια των μαθητριών μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

Δευτέρα 25 Φλεβάρη: μέρα δράσης ενάντια στη φοροληστεία.

Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Φλεβάρη: Στηρίζουμε το διήμερο δράσης της ΑΣΓΜΕ, των Ενώσεων και των Συλλόγων Γονέων με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Πέμπτη 28 Φλεβάρη. Γενική Συνέλευση ΕΛΜΕ-ΚΙ, 7 μμ, αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου για εκτίμηση της δράσης και κλιμάκωση.

Αργοστόλι 20/02/2013

Agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου