Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ομιλία του Νίκου Ψαρουδάκη στην Λειβαδιά…16 Δεκεμβρίου 1985!

 

Σειρά: Ιστορικές Μνήμες

 Ο Νίκος Ψαρουδάκης Πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας και εκδότης της εφημερίδας «Η Χριστιανική» στις εκλογές του 1985 συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ και εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας. Σύμφωνα με την συμφωνία που είχε κάνει με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου ανεξαρτητοποιήθηκε και εκπροσώπησε στη Βουλή το κόμμα του την Χριστιανική Δημοκρατία. Στο φύλλο 270 της Εφημερίδας «Η Χριστιανική» που κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου 1985 διαβάζουμε:

 «Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ο αδ. Ψαρουδάκης συνοδευόμενος από τους αδ. Ζωή Μεταξά και Γιάννη Γραμματικάκη μετέβησαν στην Λειβαδιά όπου το απόγευμα στην αίθουσα της ορθόδοξης χριστιανικής ένωσης (Ο.Χ.Ε.Λ.) μίλησε σε πυκνό ακροατήριο για το δημοσιογραφικό πρόβλημα της χώρας και το θέμα των αμβλώσεων. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος με όλο τον κλήρο. Τον ομιλητή παρουσίασε ο π. Δοσίθεος, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, ο δε Σεβασμιώτατος έκλεισε την εκδήλωση με θερμά λόγια και ευχαριστίες στον ομιλητή με την ευχή και την βεβαιότητα ότι στη Βουλή θα υπεραμύνεται πάντοτε των δικαίων της Εκκλησίας και του χριστιανικού λαού. Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον αδ. Ψαρουδάκη στο θαυμάσιο νεόδμητο κτίριο της Ο.Χ.Ε.Λ.»


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης ήταν Δάσκαλος (μεταξύ άλλων) και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Ιερώνυμος είναι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Συνειρμούς, συμπτώσεις, αλλαγές απόψεων και συμπεράσματα τα αφήνουμε στην κρίση σας!

 

Κώστας Ζουρδός, θεολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου