Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πορφύρας…SPOR…




Το 1982 το σωματείο του Πορφύρα εκδίδει με τα μέσα της εποχής, μία δεκαπενθήμερη εφημερίδα για να ενημερώνει τους φίλους του Πορφύρα για τις δραστηριότητες των αθλητικών τμημάτων. Στο πρώτο τεύχος διαβάζουμε άρθρο με τίτλο « Σαν πρόλογος του Νίκου Σακελλαρόπουλου: « Στα πλαίσια της πληρέστερης πληροφόρησης των φίλων του Ομίλου η Διοίκηση αποφάσισε την έκδοση του «ΠΟΡΦΥΡΑ ΣΠΟΡ», ενός δεκαπενθημέρου τεύχους, μέσα στο οποίο θα καλύπτεται η πλήρης δραστηριότητα των τμημάτων του. Ευχόμαστε η έκδοση αυτή να βρει την συμπαράσταση όλων ανεξαιρέτως των φίλων, αθλητών και προπάντων των γονέων και είμαστε σίγουροι για αυτό. Οι άνθρωποι που επιμελούνται την έκδοση είναι ερασιτέχνες. Ασφαλώς θα παρατηρήσετε πολλά λάθη, πολλές ελλείψεις και τεράστιες ατέλειες. Ζητούμε την επιείκεια σας και προσθέτουμε ότι όλα όσα αρνητικά συναντήσετε στην έκδοση θα είναι ανθρώπινα και μόνο. Θα ήταν άλλωστε χαρά μας να μας τα υποδείξετε και να μας βοηθήσετε για τα επόμενα τεύχη. Δεν διακατεχόμεθα ούτε από ιδιοτέλεια ούτε από υπέρμετρη και κούφια κοινωνική προβολή. Διακατεχόμεθα από αισθήματα αγάπης, ειλικρίνειας και πραγμάτωσης κάθε τι ωραίου. Προσπάθεια μας είναι να καταστήσουμε τον όμιλο απρόσβλητο από κάθε κίνδυνο, να τον μεγαλώσουμε και να τον λαμπρύνουμε. Εμπρός λοιπόν τώρα. Ας παραμερίσουμε ο καθένας τις προσωπικές φιλοδοξίες. Οι νίκες, οι πραγματικές νίκες δεν κατακτώνται μόνο στα γήπεδα. Εκεί ένα καλάθι ή ένα γκολ μπαίνει εύκολα. Κάτι τέτοιο όμως στις καρδιές των φίλων του Ομίλου επιτυγχάνεται πολύ δύσκολα. Μετράει όμως διπλά. Κάνουμε το πρώτο βήμα να σας πλησιάσουμε. Εσείς κάνετε το επόμενο και ελάτε πιο κοντά μας. Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ δύσκολος. Το κέφι όμως υπάρχει. Και όπου υπάρχει κέφι και όρεξη για δουλειά, κάθε εμπόδιο γίνεται ασήμαντο. Όλοι λοιπόν εμείς που βρισκόμαστε περισσότερο κοντά στον Όμιλο, σας καλούμε σε ένα μεγάλο ΠΑΝΠΟΡΦΥΡΙΑΚΟ σάλπισμα για μεγαλύτερες και λαμπρότερες επιτυχίες».




Στην δεύτερη σελίδα του τεύχους πληροφορούμαστε ότι η αντρική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε σε αγώνα κυπέλλου τον Πανεαπολικό με 3-1 με δύο γκολ του Λάκη Γεραπετρίτη και ένα γκολ του Αντρέα Πολέμη. Στην ίδια σελίδα θα μάθουμε για τις μεταγραφές του τμήματος Μπάσκετ, με την ομάδα να αποκτά τους αθλητές: Νίκος Σαραντάκος, Μίμης Καρέλλας, Σπύρος Καρακιανίτης, Βαγγέλης Χριστάκος και Γιώργος Τσαγκαρίτης. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα αποκτήθηκαν τρείς ποδοσφαιριστές οι: Νίκος Κασίμης, Τάκης Βουρνάς και Γιώργος Κορτεσαξής.



Στην Τρίτη σελίδα μαθαίνουμε πως η ποδοσφαιρική ομάδα του Πορφύρα στην Β΄ Φάση του Κυπέλλου νίκησε την Α.Ε. ΑΙΓΙΝΗΣ με 3-1, με γκολ του Κασίμη, Γεραπετρίτη και Πολέμη. Στην ίδια σελίδα υπάρχει ένα μικρό κείμενο που προτρέπει τους φιλάθλους του Πορφύρα να αποφεύγουν στα γήπεδα τις βωμολοχίες, έκκληση που δείχνει το ήθος της ομάδας. Επίσης, ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσαβαρής ενισχύει το Ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ στην τεχνική ομάδα μπάσκετ ανδρών παραμένει ο κ. Θύμιος Φιλίππου, ενώ στην γυναικεία ομάδα προσελήφθη ο κ. Πολέμης.


 Στην τέταρτη και τελευταία σελίδα του τεύχους ενημερωνόμαστε για τις νίκες της ομάδας μπάσκετ των Ανδρών για το κύπελλο που είναι οι ακόλουθες: ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΜΑΡΚΟ 72-46, ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ 89-40, ΔΑΦΝΗ-ΠΟΡΦΥΡΑΣ 38-39, ΠΟΡΦΥΡΑΣ-ΑΘΗΝΑΪΔΑ 65-65. Στην ίδια σελίδα μαθαίνουμε για τις νίκες του παιδικού και του εφηβικού τμήματος μπάσκετ του Ομίλου καθώς και την πρωτεία της Εφηβικής ομάδας ποδοσφαίρου στο τουρνουά «Πειραιάς 82», αλλά και την κατάκτηση του «ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΗΘΟΥΣ» στην ίδια διοργάνωση.

Κώστας Ζουρδός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου