Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος στην Ελλάδα…17 Ιουλίου με 4 Αυγούστου 1992.


Μια σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος από τις 17 Ιουλίου μέχρι της 4 Αυγούστου του 1992. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα ο  Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας και συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Σεραφείμ αλλά και με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο. Είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και με τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, τον Άγιο τον οποίο πολύ ευλαβείται αλλά και το ίδρυμα Ασύλου Ανιάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. 


Παραβρέθηκε σε δύο μνημόσυνα με την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την εκδημία του αοίδιμου Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, στην Κέρκυρα και στο Βασιλικό Πωγωνίου, και επισκέφθηκε της Κατασκηνώσεις «Ιονικό Χωριό» της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Βαρθολομιό Ηλείας. 


 Η Εταιρεία Φίλων του Λαού διοργάνωσε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, τον οποίο και αναγόρευσε σε επίτιμο εταίρο. Στα  θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Παναγίας της Ιμβριώτισσας στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό λέγοντας του: «Να ξαναβρούμε τον εαυτό μας για να σωθούμε».


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου