Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ε΄ Συνέδριο Νεανικού Έργου Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, 19-20 Σεπτεμβρίου 1992…



Στο «Πειραϊκό χωριό», στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της Ε΄ Συνεδριακής Συναντήσεως Απολογισμού και Προγραμματισμού Νεανικού Έργου. Οι εργασίες της συναντήσεως έγιναν υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Καλλίνικου. Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, τόνισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του Συνεδρίου για το σωστότερο και ορθότερο προγραμματισμό του Νεανικού έργου, στους 250 και πλέον σύνεδρους, τονίζοντας ακόμα την ανάγκη συνέπειας και υπευθυνότητας που πρέπει να έχουν κληρικά και λαϊκά στελέχη στην διακονία των νέων.





Στην έναρξη των εργασιών του Ε΄ Συνεδρίου Απολογισμού και Προγραμματισμού παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Χαραλαμπίδης, ο οποίος και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Την πρώτη ημέρα της συναντήσεως λειτούργησαν οι ομάδες εργασίας: 1) Φροντιστήριο Στελεχών-Φοιτητική Εκκλησιαστική δράση. 2) Συνέδριο Νεολαίας. 3) Νέοι Επιστήμονες. 4) Νεότητα και Ραδιοφωνικός Σταθμός. 5) Σχολική Δραστηριότητα. 6) Νεανικές Δραστηριότητες. Η δεύτερη ημέρα των εργασιών, Κυριακή, ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος , ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο στα στελέχη της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας που ασχολήθηκαν με: 1) Τα Κατηχητικά Σχολεία Δημοτικού. 2) Τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές Γυμνασίου. 3) Τις Νεανικές Ενοριακές Συντροφιές Λυκείου. Τα πορίσματα των ομάδων παρουσιάσθηκαν στη γενική συνάντηση το απόγευμα της ίδιας ημέρας στους 250 συνέδρους που παρακολούθησαν τις εργασίες.

Το συνέδριο αυτό, που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείτε κάθε διετία, αποτελεί σταθμό στο νεανικό έργο της Μητροπόλεως Πειραιώς, γιατί δίνεται η ευκαιρία να ασκηθεί εποικοδομητική κριτική στο έργο της διετίας που πέρασε αλλά και να τεθούν οι βάσεις για τον προγραμματισμό της νέας διετίας. Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς  Καλλίνικος, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για την παρουσία τους και τα προέτρεψε να εργαστούν με ζήλο και αυταπάρνηση, με πίστη και συνέπεια για την προσφορά του Ευαγγελίου της αλήθειας στους νέους ανθρώπους.

Κώστας Ζουρδός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου