Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

«Ένα φαγητό χωρίς όνομα…»



Συνταγή σπέσιαλ…Κύρια συστατικά: Λίγη καλή θέληση, επιμονή, υπομονή και πολλή πολλή αγάπη. Τα υλικά είναι εγχώρια, της Χριστιανούπολης. Με την ανατολή του ηλίου βράζουμε τα μακαρόνια ΗΛΙΟΣ. Βάλαμε πολύ αέρα, κοπανιστό για πιπέρι. Πολύ περισσότερο βάλαμε ρίγανη από το οξυγόνο των πεύκων. Βάλαμε πάρα πολύ σάλτσα από το κόψιμο των χεριών μας. Το άλας της γης είστε εσείς τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΑ, γιατί δίχως εσάς η πλατεία του Αγίου Αθανασίου θα ήταν κενή. Άφθονο νερό της ζωής μας, νεράκι της ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ. Ότι καλύτερο μπορούμε για εσάς προσπαθούμε. Είσθε η νοστιμιά της ζωής μας. Εδώ στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Το περιβάλλον της κατασκηνώσεως αλλάζει την ζωή μας με τις χαρούμενες φωνές και τα τραγούδια σας.  Όχι μόνο δεν αισθανόμαστε κουρασμένοι αλλά κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι. Οι επισκέψεις του πατέρα και ποιμενάρχη μας, που φροντίζει και μας έχει κάτω από την επίβλεψη του. Άξιος πάντα ευχόμαστε για καλά έργα. Ιδιαίτερα τον πατέρα Ιγνάτιο που μας επισκέπτεται στην κουζίνα, μας δυναμώνουν και μας θυμίζουν με την παρουσία τους τον σκοπό για τον οποίο ήλθαμε στην κατασκήνωση. Αισθανόμαστε πιο παιδιά και από τα παιδιά, και ας είμαστε μητέρες. Το υπηρετικό προσωπικό μια εξυπηρέτηση σας έκανε. Με όλη τη χριστιανική μας φλόγα σας ψήσαμε το φαγητό και με όλη τη δύναμη μας το σερβίρουμε.    

                                       

Σημείωση: τα παραπάνω είναι ένα ξέσπασμα ενθουσιασμού, μια εκδήλωση χαράς, μια ειλικρινής ομολογία, λόγια βγαλμένα από την καρδιά μιας από τις κυρίες της κουζίνας αφανείς εργάτες στο έργο που επιτελείται εδώ στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Είναι μια απόδειξη της αγάπης, εκείνων που εργάζονται για μας. Αλήθεια πόσες υποχρεώσεις βάζει στους ώμους μας αυτή η αγάπη;                       Και μια ευχή… « τη ζωή που ζήσαμε δεκαπέντε μέρες εδώ στη Χριστιανούπολη, να συνεχίσουμε να τη ζούμε και κάτω στην πόλη και ο χειμώνας που έρχεται να μας βρει έτοιμους για το ξεκίνημα που θα κάνουμε προσπαθώντας να συνεχίσουμε το ιεραποστολικό έργο και να μεταδώσουμε τον Χριστό στους άλλους ανθρώπους.

                                                              Σπύρος Μπόγρης  κάποιος που έζησε έξω από την                                                                       ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ αλλά πολύ κοντά της.


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου