Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Όταν η πρώτη χρονιά της Κατασκήνωσης τελείωσε…Καλοκαίρι 1981...


 Α! ΜΕΡΟΣ


Το καλοκαίρι του 1981 ξεκίνησε για πρώτη φορά η κατασκήνωση της Μητροπόλεως Πειραιώς στο Καπανδρίτι Αττικής πλησίον της Ιεράς Μονής «Παναγίας Χρυσοπηγής». Η περίοδος των αγοριών ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου και τελείωσε στις 31 Ιουλίου. Σε αυτές τις δεκαπέντε μέρες στην κατασκήνωση κυκλοφορούσε και η εφημερίδα της με τίτλο: ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, που παρουσίαζε τα νέα των «χριστιανοπολιτών» και τις δράσεις τους. Παρουσιάζουμε σήμερα το τελευταίο και ιδιαιτέρως συγκινητικό τελευταίο φύλο της εφημερίδας το οποίο διανεμήθηκε στους κατασκηνωτές στις 30 Ιουλίου. Στην πρώτη σελίδα διαβάζουμε:


« Αγαπητοί μας χριστιανουπολίτες                                                                                                            είτε το θέλουμε είτε όχι, είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, η ζωή της μικρής μας αλλά και τόσο όμορφης πολιτείας τουλάχιστον τυπικά φθάνει στη δύση της, ουσιαστικά όμως μέχρι να την ξαναστήσουμε του χρόνου, η πολιτεία αυτή θα ζει στις καρδιές μας. Μαζί όμως με την ζωή της πολιτείας μας που τελειώνει, τελειώνει και η μικρή σε διάρκεια ζωή της εφημερίδας μας. Δυστυχώς τεχνικοί κυρίως λόγοι όπως γράψαμε και στο πρώτο φύλλο μας δεν έκαναν δυνατή την έκδοση περισσότερων φύλλων. Όμως από το ενδιαφέρον και την αγάπη που περιβάλλατε την ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ τις λίγες φορές που εκδόθηκε, φάνηκε ότι σας κατέκτησε ότι έγινε δική σας. Αυτό τοποθετεί στους ώμους μια βαρειά ευθύνη. Του χρόνου που θα ξαναβρεθούμε πάλι όλοι μαζί στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ να εκδίδουμε από την πρώτη κιόλας μέρα και κάθε μέρα την ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. Αυτή είναι και μια υπόσχεση που δίνουμε σαν απάντηση στη δικιά σας ανταπόκριση.

Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους εσάς τους χριστιανουπολίτες αναγνώστες μας καλή πρόοδο πνευματική και στα μαθήματα σας, πολλές επιτυχίες και νίκες στη ζωή σας και ακόμα οι εμπειρίες, τα βιώματα, οι στιγμές που ζήσαμε εδώ στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ να μείνουν βαθειά χαραγμένα στην καρδιά σας και να μετουσιωθούν σε πράξεις στη ζωή σας.

Η σύνταξη της εφημερίδας».

Σε αυτή την τελευταία έκδοση της εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, για το καλοκαίρι του 1981, στην τέταρτη της σελίδα μαθαίνουμε και τα στοιχεία των στελεχών : Αρχηγός π. Ιγνάτιος, Υπαρχηγός Επαμεινώνδας Κρητικός, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΩΝ»  Νίκος Μαυρολέων, Γιώργος Κατσαμπάκης, Γιώργος Κοντός, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ»  Λεωνίδας Βέλκος, Ματθαίος Χάλαρης,. Δημήτρης Γκαλημανάς, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΜΑΧΗΤΩΝ» Κυριάκος Καλαιτζάκης, Γιάννης Κατσαμπάκης, Πέτρος Μουτεβελής, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ «ΝΙΚΗΤΩΝ» Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Συνεχίζεται….



Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου