Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Αντίλαλοι από την Χριστιανούπολη…Καλοκαίρι 1981….



Στην εφημερίδα της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Χριστιανούπολη, υπήρχε μια στήλη που λεγόταν, Αντίλαλοι από την Χριστιανούπολη. Σε αυτή τη στήλη διαβάζαμε τα νέα της κατασκήνωσης:




« Όλοι οι χριστιανουπολίτες την Παρασκευή και το Σάββατο πέρασαν από το εξομολογητήριο προετοιμαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.



ΑΡΓΑ την Παρασκευή το απόγευμα οι μεγαλύτεροι Χριστιανουπολίτες είχαν μια ευκαιρία να δουν τον Σεβασμιώτατο Πειραιώς κ. Καλλίνικο και να συζητήσουν μαζί του για την ζωή στη Χριστιανούπολη, και να ανταλλάξουν γνώμες, σκέψεις και να προβληματιστούν σχετικά με τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως στον νεανικό τομέα και ιδιαίτερα μέσα στα γυμνάσια και τα Λύκεια. Η συνάντηση αυτή έδειξε το ζήλο και την όρεξη των νέων που μένουν συσπειρωμένοι γύρω από την Εκκλησία, για να βοηθήσουν την μητρόπολη στο έργο της και να γίνουν μικροί ιεραπόστολοι μέσα στο περιβάλλον που ζουν.


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το βράδυ το δείπνο των χριστιανουπολιτών τίμησε με την παρουσία του ο π. Ευσέβιος Πιστολής γνωστός ήδη σε όλους τους πολίτες της πόλης μας, μια και ήταν εκείνος που τους είχε εξομολογήσει. Η υποδοχή που του επιφυλάχθηκε ήταν κάτι παραπάνω από θερμή και ενθουσιώδης που παραλίγο να ανακηρυχθεί παμψηφεί από τους Χριστιανουπολίτες ΑΡΧΗΓΟΣ της Χριστιανούπολης.

 
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το πρωί έγινε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος ΒΟΛΛΕΥ μεταξύ ΝΙΚΗΤΩΝ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ που έληξε ύστερα από σκληρή μάχη 1-2 σετ. Το Σάββατο το πρωί οι ΜΑΧΗΤΕΣ στέρησαν την ελπίδα για μια νίκη στο ΒΟΛΛΕΥ από τους ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥΣ νικώντας τους με 2-0 σετ. Έτσι οι Μαχητές θα αντιμετωπίσουν τους Πρωτοπόρους στον τελικό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν ενώ γράφονταν αυτές οι γραμμές οι ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Βόλεϊ νικώντας τους ΜΑΧΗΤΕΣ με 2-1. από την σύνταξη της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ θερμά συγχαρητήρια.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου