Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Όταν η πρώτη χρονιά της Κατασκήνωσης τελείωσε…Καλοκαίρι 1981…


Γ! ΜΕΡΟΣ


Στην συνέχεια της τελευταίας εφημερίδας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, την πρώτη χρονιά που λειτούργησε η κατασκήνωση το καλοκαίρι του 1981, διαβάζουμε της σκέψεις του Παναγιώτη Φραγκάκου: « Το να πει κανείς κάτι από τη ζωή εδώ στη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ είναι δύσκολο πράγμα, γιατί όλα είναι ωραία σε αντίθεση με τη ζωή που περνάμε στον Πειραιά. Θα λυπηθώ πολύ που θα φύγω από εδώ και που θα χάσω αυτό το περιβάλλον. Πιστεύω και ελπίζω ότι του χρόνου η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗ θα μεγαλώσει περισσότερο και θα δεχθεί στους κόλπους της και καινούργια παιδιά, γιατί πολλοί θα ήθελαν να την γνωρίσουν».




Ακολούθησαν οι σκέψεις του Ματθαίου Χάλαρη, ομαδάρχη των ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΩΝ: « Και εγώ θα ήθελα να πω λίγα πράγματα από τη ζωή που ζήσαμε τις δεκαπέντε μέρες όλοι μαζί εδώ. Στην αρχή όλοι ήλθαμε με πάρα πολλές ελπίδες για να φτιάξουμε κάτι καλό για τα παιδιά, γι αυτά που πιστεύαμε να τους δώσουμε. Βέβαια οι ελπίδες μας πολλές φορές δεν έπαιρναν τον χαρακτήρα που έπρεπε να πάρουν και είμαστε λίγο στεναχωρημένοι. Σήμερα όμως που φτάνουμε τελευταία μέρα είμαι σε θέση να πω ότι όλα τα σχέδια που είχαμε κάνει πραγματοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Και πάνω από όλα το μεγαλύτερο σχέδιο που είχαμε και άλλωστε ήταν και ο στόχος της κατασκήνωσης, η γνωριμία μας με τον Ιησού, ήταν πράγματι ο στόχος μας που τον πετύχαμε όλοι απόλυτα. Πολλές ευχαριστίες πρώτα στον Σεβασμιώτατο κατόπιν στην ηγεσία της κατασκήνωσης και πάνω από όλα στον κοινοτάρχη μας που τόσο πολύ μου φέρθηκε καλά με ευχάριστες εκπλήξεις και αξέχαστες στιγμές. Στα παιδιά που μου χάρισαν τόσες πολλές εμπειρίες και χαρές και κυρίως προς όλο τον κόσμο της ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ».


Στην συνέχεια διαβάζουμε τις σκέψεις του Διονύση Γεωργάτου, του Σταύρου Μπρανίκα, του Δημοσθένη Πασχαλίδη και του Δημήτρη Παλούδη που όλοι μαζί ανέφεραν τις σπουδαίες εμπειρίες που αποκόμισαν από την κατασκηνωτική ζωή. Ενώ ο Κοινοτάρχης των Μαχητών, Κυριάκος Καλαιτζάκης. Χαρακτηριστικά δήλωσε: « Ήταν ένα θαύμα. Με αυτές τις τρείς λέξεις μπορεί κανείς να εκφράσει τον θαυμασμό του γι αυτό το θεάρεστο έργο που πετύχαμε στην κατασκήνωση μας στο πρώτο έτος της λειτουργίας της. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας και πνευματικό μας πατέρα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικο, μπράβο σε όλα τα παιδιά, στελέχη και κατασκηνωτές. Και μια ευχή για την εφημερίδα της πόλης μας. Να τα χιλιάσει».

 
Τέλος τον κύκλο των εμπειριών και σκέψεων έκλεισε ο Υπαρχηγός της κατασκήνωσης Επαμεινώνδας Κρητικός: « Ήλθαμε εδώ όλοι με μια απόφαση. Να γνωρίσουμε το Χριστό. Και τον Χριστό τον γνωρίζει κανείς μόνο μέσα σε μια κοινωνία αγάπης. Και εκείνο που κατορθώσαμε τελικά ήταν να φτιάξουμε μια τέτοια κοινωνία αγάπης. Έτσι φέραμε ανάμεσα μας και τον Χριστό. Όλοι μας νοιώσαμε κάπου την παρουσία Του, το άγγιγμα Του, ακούσαμε τη φωνή Του μέσα από τα αγιογραφικά αναγνώσματα. Ας μας βοηθήσει ο Θεός ώστε οι καρδίες μας να μείνουν ενωμένες σε αυτήν την κοινωνία της αγάπης και με ισχυρό σύνδεσμο τον Χριστό, που πάντα θα μένει ανάμεσα μας, να νιώθουμε και εμείς σαν πραγματικά αδέρφια στην αγκαλιά του μεγάλου Πατέρα και Θεού».



Ρεπορτάζ Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Κοινοτάρχης ΜΑΧΗΤΩΝ.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου