Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Μουσική Βραδιά στην Αίγινα


Γράφει: ο Νεκτάριος Λαβούτας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η «Μουσική Βραδιά» από τονΣ.Φ.Ι.Ο.Ε. Κορέας και ενημέρωση του κοινού για το Ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Ι.Μ. Κορέας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορέας & Έξαρχο Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιο και τους συνεργάτες του. Κατάμεστο το προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας –Μαραθώνα από ντόπιους και επισκέπτες που για πρώτη φορά πληροφορήθηκαν την ύπαρξη Ιεραποστολικού κλιμακίου στην χώρα της «Πρωινής Γαλήνης» όπως αποκαλούν την Κορέα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Νεκτάριος Λαβούτας ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του, τον εφημέριο του Ι.Ν. π. Εμμανουήλ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την φιλοξενία. Ακολούθησε σύντομη ομιλία της ταμία του Συλλόγου κ. Μαρία Κουνάδη-Στενάκη με θέμα «Το έργο της Ι.Μ. Κορέας». Στη συνέχεια έγινε προβολή dvd με στιγμιότυπα από τις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Κορέας στο Pusan,τις δραστηριότητες των παιδιών και των στελεχών της κατασκήνωσης.
Το θέμα της μουσικής βραδιάς «Τραγούδια από τον ελληνικό Κινηματογράφο», ενθουσίασε το κοινό. Το ίδιο και η ερμηνεία της ταλαντούχας Παναγιώτας Παπαδοπούλου και του καταξιωμένου μουσικού Αλέξη Στενάκη, που την συνόδευσε στο πιάνο. Ελληνικός Κινηματογράφος δεν εννοείται χωρίς χιουμοριστικές «ατάκες», έτσι έγινε προβολή αποσπασμάτων ταινιών με πρωταγωνιστές γνωστούς κωμικούς.
Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Αμφιλόχιος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «…Αυτές οι εκδηλώσεις είναι μία ευκαιρία να βάλουμε στο μυαλό μας το πόσο σπουδαίο έργο γίνεται τόσο μακριά από εμάς από έναν συμπατριώτη μας, έναν Αιγινήτη Ιεραπόστολο τον Σεβ. Μητροπολίτη Κορέας κ. Αμβρόσιο. Αν δεν μπορούμε να του δώσουμε τίποτα άλλο, τουλάχιστον να κάνουμε μια προσευχή. Να ευχόμαστε στην προσευχή μας γι΄ αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν σπίτι, οικογένεια, πατρίδα για να διακονήσουν τον λόγο του Θεού, να σκορπίσουν την αλήθεια και να διδάξουν το Ευαγγέλιο….».
Καλό Δεκαπενταύγουστο, Καλή Παναγιά.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου