Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Μια ιστορική απόφαση για το Νέο Φάληρο...


Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά, πήρε κατά πλειοψηφία μια ιστορική απόφαση για το Νέο Φάληρο. Ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Νέου Φαλήρου για την αξιοποίηση του οικοπέδου Μελετόπουλου (γνωστό ως Λούνα Πάρκ) επιλύεται με την αγορά του οικοπέδου και την δημιουργία Θεματικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Εκπαίδευσης στην Ανακύκλωση από τον Δήμο Πειραιά. Το οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Ζερβού και Γιαννοπούλου εκτάσεως 5.100 τ.μ., προβλέπεται η οικοδόμηση ενός κτηρίου για εκδηλώσεις και εκπαίδευση με μέγιστο συνολικό εμβαδό τα 600 τ.μ., και την δημιουργία χώρων πρασίνου, παιδικής χαράς και αναψυχής. Το Θεματικό Πάρκο θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα αναβαθμίσει το πολιτιστικό επίπεδο των κατοίκων του Νέου Φαλήρου.




Λίγες μέρες πριν, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοινότητας του Νέου Φαλήρου είχε πραγματοποιηθεί μια ιστορική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου το οποίο ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία (των παρόντων μελών) τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής για το εν λόγω οικόπεδο. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ανοικτή συζήτηση και διάλογος με τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου που είχαν την δυνατότητα να ακούσουν από τους αρμόδιούς Αντιδημάρχους κ. Γαϊτανάρο και κ. Σιγαλάκο τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής. Η ιστορία του οικοπέδου Μελετόπουλου και η ευτυχή του κατάληξη για τους κατοίκους του Νέου Φαλήρου οφείλεται διαχρονικά σε πολλά πρόσωπα που δεν είμαι αρμόδιος και με γνώση για να τα κατονομάσω όλα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στα μέλη του Κοινοτικού και του Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισαν τον παραπάνω σχεδιασμό αλλά είναι επιβεβλημένη και μια ειδική αναφορά στον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο και στον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας και Ηλεκτροφωτισμού κ. Στέλιο Γαϊτανάρο για τις άοκνες και επίμονες προσπάθειές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της Κοινοτικής Συνεδρίασης τα μέλη της πλειοψηφίας και τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης ομολόγησαν την αγαστή συνεργασία και τις κοινές προσπάθειες σε κλίμα ενότητας στο θέμα του οικοπέδου Μελετόπουλου. Οι Νεοφαληριώτες για άλλη μια φορά έδειξαν πως ενωμένοι μπορούν ή μάλλον μόνο ενωμένοι μπορούν...

Κώστας Ζουρδός

* Οι φωτογραφίες είναι από την ιστορική συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας του Νέου Φαλήρου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου